Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 22. 11:41

Mobiltelefonokba szánt chipkészletek fejlesztését kezdte meg a VIA Technologies

[Silicon Strategies] Az alaplapi chipkészletek piacának egyik legnagyobb szereplője, a tajvani VIA Technologies mobiltelefonokba szánt chipsetek fejlesztésébe fogott.

HIRDETÉS

[Silicon Strategies] Az alaplapi chipkészletek piacának egyik legnagyobb szereplője, a tajvani VIA Technologies mobiltelefonokba szánt chipsetek fejlesztésébe fogott.

"Egyszerre többféle chipkészletet fejlesztünk különböző generációs mobiltelefonokhoz" -- mondta Howen Chen, a vállalat kutatás+fejlesztési részlegének elnöke. Chen azonban nem árulta el, a VIA megoldásai mikor kerülnek piacra.

Az árverseny erősödése miatt a mobiltelefongyártók egyre inkább számítanak a tajvani cégek közreműködésére. Ennek megfelelően számos távol-keleti félvezetőgyártó bővítette termelési kapacitását, és Tajvan egy csapásra a mobilalkatrészek első számú forrásává vált.

Azonban a PC-ipartól eltérően a tajvani cégeknek még mindig szüksége van a nyugati vállalatok, például az Analog Devices vagy a Texas Instruments alkatrészeire.

Chen szerint a VIA egy három részből álló chipkészletet dob majd piacra. Bár a chiptervezés manapság egyre inkább az egychipes megoldások felé mozdul el, a mobiltelefonoknál ez egyelőre nem megvalósítható. "A mobiltelefonokban használt lapkákat különböző gyártási eljárásokkal kell készíteni, és ezért lehetetlen őket egy chipre sűríteni" -- mondta Chen.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 09:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.