:

Szerző: Vörös Péter

2002. március 8. 11:22

Az Euronet a világ vezető kollaboratív CRM gyártójának, a Genesys Telecommunications Laboratories partnere

[KHP] Az Euronet Magyarország Informatika Rt. és a Genesys Telecommunications Laboratories vezetői bejelentették együttműködési megállapodásuk aláírását. A partnerség azt jelenti, hogy az Euronet részt vesz a Genesys termékeinek magyarországi piacra vitelében és integrálásában.

[KHP] Az Euronet Magyarország Informatika Rt. és a Genesys Telecommunications Laboratories vezetői bejelentették együttműködési megállapodásuk aláírását. A partnerség azt jelenti, hogy az Euronet részt vesz a Genesys termékeinek magyarországi piacra vitelében és integrálásában.

A CRM-ágazatban kizárólag a Genesys biztosít teljesen nyílt szoftvermegoldást, amely valódi Universal Queue (egységes besorolási) szemlélettel kezeli az ügyfélinterakciókat és az ügyfélkapcsolatokat a kapcsolatközpontban és az egész vállalaton belül a tudáskezeléssel foglalkozó munkatársak (knowledge workers) és az üzleti szakemberek számára.

A Genesys Universal Queue (UQ) a kommunikációs médiumok -- telefon, e-mail, web, VoIP, fax -- teljes skáláján keresztüli integrált multimédiás forgalomirányítással fokozza a hagyományos és meglévő CRM-alkalmazások teljesítményét. A Genesys Universal Queue képességének felhasználásával a vállalkozások bonyolult, értékorientált ügyfél-osztályozási és szolgáltatásszintű forgalomirányítási stratégiákat is kialakíthatnak.

A Genesys az üzleti tervek készítését is segíti, hiszen az ügyféllel kapcsolatban összegyűjti és kezeli az interakciók során kapott valós idejű információkat. A Genesys software minden típusú (vonalkapcsolt, IP és vezeték nélküli) hálózati környezetben működik, és könnyen integrálható egy sor vállalati szoftveralkalmazásba.

Sas Tibor, az Euronet Rt. kereskedelmi igazgatója kiemelte, hogy a megállapodás megkötése fontos lépés a hazai ügyfelek kiszolgálásában. "Számos hazai cég használ call centert, a nagyobbak a különböző feladatok ellátására vagy a különböző régiók kiszolgálására több ilyen központot is felállítottak az elmúlt évek folyamán, de mára megérett az idő ezek egységesítésére, közös kezelésére. A Genesys lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy egységes szerkezetbe foglalják az ügyfél által használt csatornákat -- telefon, e-mail, web --, hogy az az ügyfél minden interakciója során egységes "arcot" mutasson. Rendkívül fejlett integrációs képességei révén ez a Genesys megoldásainak egyik legfőbb erőssége és felhasználási köre. Ezen túl a Genesys termékei elsősorban fejlett kimenő hívás-kezelési tulajdonságaival, és az operátori terhelés-elosztás optimalizálásával emelkedik ki a versenytársai közül."

Patrick Pray, a Genesys Közép- és Kelet-Európáért felelős regionális vezetője így nyilatkozott: "Nagyon örülünk, hogy az Euronetet is partnereink között tudhatjuk. Bízunk abban, hogy az Euronet hazai megvalósítási tapasztalatai és a Genesys kiváló megoldásai az ügyfelek számára ideális megoldást nyújtanak az együttműködő CRM igények kielégítésére."

Martin Veselka, a Genesys Magyarországért felelős vezetője kijelentette: "Úgy látjuk, hogy a magyar call center piac Közép-Kelet Európa egyik legdinamikusabban fejlődő piaca, elsősorban a távközlésben, a közműszolgáltatásban, kormányzatban és a pénzügyi szektorban látunk nagy lehetőségeket. A 2002-es évben egyértelműen a távközlési cégek területén számítunk áttörésre, amelyhez csak egy adat a Genesys kompetenciáinak illusztrálására: Európa-szerte a távközlési szolgáltatók 85 százaléka Genesys megoldást alkalmaz."

A közös munka az együttműködési megállapodás aláírása után azonnal megkezdődött. A március 6-i szemináriumot az ügyfeleknek szóló személyre szabott bemutatók követik, és több nagy cég kérte hogy az Euronet pilot-projektben mutassa be, hogy az ő igényeit miként tudják a Genesys eszközei kielégíteni.

A Datamonitor tanulmánya szerint 2005-ig évről évre 28%-kal növekszik a call centert használó operátorok száma, és 25%-kal a call centereké. A 2005. évre várhatóan 13 300 felhasználó, és több mint 500 call center lesz. Az elemzés szerint a 2000-es 5%-ról 2005-re 10%-ra emelkedik a több mint 100 operátorral működő call centerek aránya.

Az ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerek jelentősége napjainkban egyre inkább nő, hiszen számos ügyfél számára a cég maga a kapcsolatközpont, hiszen egyre ritkábban kerülnek személyes kontaktusba a céggel, inkább telefonon, e-mailben vagy faxon kommunikálnak. A Genesys ügyfeleinek tapasztalata szerint a kapcsolatközpontra fordított befektetés két év alatt megtérül, de számos esetben ez az idő kevesebb mint egy év.

A Genesysnek Közép- és Kelet-Európában mintegy 70 ügyfele van. Magyarországon jelenleg az Erste Banknál és a GE Lightingnál (ez utóbbinál a cég teljes európai kapcsolatközpontja Budapesten van) működik a Genesys kapcsolatközponti rendszere.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.