Szerző: roberto

2002. január 18. 20:12

Letölthető GNOME desktop 2-es verziójának fejlesztői változata

[GNOME.org] Az október elején megjelent platform-előzetes után tegnap elérhetővé vált a népszerű GNOME desktop 2.0-ás verziójának alfa változata. A fejlesztés alatt álló grafikus környezet forráskódja az ftp.gnome.org -ról tölthető le, a csomagok elsősorban a GNOME 2-re portoló fejlesztőket érdekelhetik, előre fordított bináris csomagok nem állnak a rendszerre kíváncsi felhasználók rendelkezésére.

GNOME[GNOME.org] Az október elején megjelent platform-előzetes után tegnap elérhetővé vált a népszerű GNOME desktop 2.0-ás verziójának alfa változata. A fejlesztés alatt álló grafikus környezet forráskódja az ftp.gnome.org-ról tölthető le, a csomagok elsősorban a GNOME 2-re portoló fejlesztőket érdekelhetik, előre fordított bináris csomagok nem állnak a rendszerre kíváncsi felhasználók rendelkezésére.

A tervek szerint a desktop környezet márciusban már használható lesz, bár a GNOME eddigi kiadásai elég nehezen érték el a stabilnak nevezhető állapotot, különösen az 1.0-ás és az 1.4-es verziókkal volt rengeteg probléma. A GNOME 2 számos olyan újdonsággal fog szolgálni, amit a GNOME híveinek eddig nélkülözniük kellett, ilyen például a Unicode-támogatás, vagy az élsimított fontok használatának lehetősége (bár ez utóbbit a gdkxft nevű kiegészítővel már eddig is meg lehetett oldani).

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.