:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 13. 14:31

Fontos fejlesztéssel bővült a Google vizuális keresője

Új funkcióval bővült a Google Lens, amivel vegyíthetővé válik a szöveges és vizuális keresés.

A Google bejelentette, hogy világszerte használhatóvá vált mobileszközökről a „multisearch” funkció, amivel a felhasználók vegyíthetik a képalapú és a szöveges keresést. A keresőcég először tavaly áprilisban beszélt a Google Lensbe épített fejlesztésről, ami a Multitask Unified Model (MUM) nevű MI-n alapul, és képes többféle formátumon keresztül értelmezni a keresések alapjául vett információkat, egyszerre tud dolgozni többek közt szövegekkel, fényképekkel és videókkal.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Így a netezők a Lens szolgáltatáson belül már szöveges kulcsszavakat is tudnak hozzáadni a pontosabb keresés érdekében a vizuális lekérdezésekhez, ehhez először érdemes megadni az appnak a fotót, majd a „Hozzáadás a kereséshez” opcióval utólag a szöveget.

A cég közleményében több gyakorlati példát is hoz arra, hogy ez mikor lehet hasznos: ha látunk egy mintát valahol egy ruhadarabon, vagy tapétán, befotózhatjuk, és a keresést a „póló” kulcsszóval kiegészítve a neten adott mintás pólókat találhatunk. Vagy befotózhatunk egy bútort, amihez alapesetben hasonló ajánlásokat kapunk a Lenstől, de ez most kibővül annak lehetőségével, hogy megadunk hozzá egy másik kívánt színt, vagy konkrét márkát is.

A következő pár hónap során a keresési mód elérhető lesz webes felületen is.

google_multi

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.