Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 9. 15:01

Hamarosan bárki használhatja a Waymo önvezető taxijait

Az arizonai Phoenixben megnyílik a fuvarszolgáltatás a publikum felé.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Néhány héten belül bárki igénybe veheti majd az Alphabet szárnyai alatt működő Waymo önvezető autós fuvarszolgáltatását, legalábbis az arizonai Phoenix városában. Ahogy a cég közölte, a Waymo One szolgáltatás Chrysler Pacifica kisbuszokkal operál majd, amelyek egy részében még lesz biztonsági sofőr - mintegy ezer autó azonban teljesen önállóan navigál majd az utakon. A városban a Google már 2017 eleje óta folytat teszteket, most kibővülő szolgátatása pedig egy csaknem 260 négyzetkilométeres területen lesz elérhető. A vállalat szerint a "közeljövőben" a Waymo One autóinak száz százaléka sofőr nélkül áll majd munkába - persze emberi biztonsági beavatkozásra ilyenkor is lehetőség van, a cég központjaiban számos alkalmazott figyeli az autók kameráit, hogy szükség esetén közbelépjen, ha az autó nem tudna megoldani valamilyen forgalmi helyzetet.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.