Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 30. 13:31

Biztonsági sofőr nélküli fuvarozásba kezd a Waymo

Igaz, egyelőre csak kísérleti jelleggel, néhány korai felhasználó részvételével.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Biztonsági sofőr nélkül is szállítanak már utasokat Arizonában a Waymo önvezető autói. A Google-Alphabet égisze alatt működő vállalat egyelőre korlátozott számban indít emberi felügyelet nélküli autókat szolgáltatásában, azokat első körben néhány száz korai felhasználó veheti majd igénybe. Szokás szerint Phoenix lesz a megoldás kísérleti terepe, azt ugyanakkor a cég nem árulta el, mikor tervezi kiterjeszteni a szolgáltatást. A Waymo mindenesetre nem csak személyszállításban gondolkodik, önvezető technológiáját már kamionokon is teszteli, amelyekkel a későbbiekben a sofőr nélküli áruszállítási területén vetné meg a lábát. A cég a Venturebeatnek azt is elárulta, igény esetén megfontolná, hogy a technológiát az autógyártók felé is értékesíti.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 00:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.