Biztonsági sofőr nélküli fuvarozásba kezd a Waymo

Igaz, egyelőre csak kísérleti jelleggel, néhány korai felhasználó részvételével.

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról (x) 90 fős előadó lesz a konferencián, segítve az eligazodást, kiemeltük neked a hét kedvencünket.

Biztonsági sofőr nélkül is szállítanak már utasokat Arizonában a Waymo önvezető autói. A Google-Alphabet égisze alatt működő vállalat egyelőre korlátozott számban indít emberi felügyelet nélküli autókat szolgáltatásában, azokat első körben néhány száz korai felhasználó veheti majd igénybe. Szokás szerint Phoenix lesz a megoldás kísérleti terepe, azt ugyanakkor a cég nem árulta el, mikor tervezi kiterjeszteni a szolgáltatást. A Waymo mindenesetre nem csak személyszállításban gondolkodik, önvezető technológiáját már kamionokon is teszteli, amelyekkel a későbbiekben a sofőr nélküli áruszállítási területén vetné meg a lábát. A cég a Venturebeatnek azt is elárulta, igény esetén megfontolná, hogy a technológiát az autógyártók felé is értékesíti.

a címlapról

Hirdetés

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról

2019. november 20. 10:22

Idén 90 fős előadói gárdával készülünk a HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferenciára, de hogy segítsünk az eligazodásban, kiemeltük neked a hét kedvencünket.