Biztonsági sofőr nélküli fuvarozásba kezd a Waymo

Igaz, egyelőre csak kísérleti jelleggel, néhány korai felhasználó részvételével.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Biztonsági sofőr nélkül is szállítanak már utasokat Arizonában a Waymo önvezető autói. A Google-Alphabet égisze alatt működő vállalat egyelőre korlátozott számban indít emberi felügyelet nélküli autókat szolgáltatásában, azokat első körben néhány száz korai felhasználó veheti majd igénybe. Szokás szerint Phoenix lesz a megoldás kísérleti terepe, azt ugyanakkor a cég nem árulta el, mikor tervezi kiterjeszteni a szolgáltatást. A Waymo mindenesetre nem csak személyszállításban gondolkodik, önvezető technológiáját már kamionokon is teszteli, amelyekkel a későbbiekben a sofőr nélküli áruszállítási területén vetné meg a lábát. A cég a Venturebeatnek azt is elárulta, igény esetén megfontolná, hogy a technológiát az autógyártók felé is értékesíti.

a címlapról

Aggasztó adatok?

2

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 13:41

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.