Szerző: Koi Tamás

2013. február 15. 14:24

Megveszi a Skyfire-t az Opera

A böngészőket fejlesztő norvég Opera Software bejelentette, hogy felvásárolja a különböző webes megoldásokban utazó Skyfire-t. Az üzlet révén a cég a videoforgalom optimalizálására használható platformhoz jut.

Megveszi a Skyfire Labs-et az Opera Software, a norvég böngészőfejlesztő cég ezzel többek közt olyan technológiákhoz és platformokhoz juthat hozzá, melyek zsúfolt hálózati körülmények közt is élvezhető videostreamet és gyorsabb adatletöltést eredményeznek. A közel 50 millió dolláros üzlet március közepe előtt záródhat le.

A 2007-ben létrehozott Skyfire fennállása alatt három kulcsterméket dobott piacra, az operátori hálózatba integrálható Rocket Optimizer platform, a Skyfire Horizon böngészőkiegészítő, valamint a Skyfire mobilos webböngésző közül értelemszerűen a két előbbit kívánja későbbi termékeinél felhasználni az Opera Software. A Rocket Optimizer lényegében nem más, mint egy valós idejű videostream-optimalizáló, mely a megváltozott sávszélesség-körülményekhez gyorsan és szinte észrevétlenül tud igazodni.

A platform legújabb, 3.0-s verziója múlt hónapban jelent meg, és többek közt elsőként tartalmaz valós idejű MP4 stream-optimalizációt, emellett hatékonyabb forgalomvizsgáló algoritmus is került bele. A platform jól illik az Opera Software évek óta létező, részben proxyhálózaton keresztül működő mobilos termékeinek a körébe. Az Opera Mini weboldal-megjelenítő eszköz például éppen a terhelt, vagy alacsony sávszélességű hálózatokon tud a natív böngészőknél lényegesen gyorsabb és kisebb adatforgalmat generáló weboldal-betöltést elérni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Skyfire Rocket Optimizert és az operátorok által testre szabható Horizon mobilos böngészőkiegészítőt jelenleg három amerikai mobilszolgáltató is használja, az Opera Software-nek a Skyfire felvásárlása tehát kitűnő lehetőséget biztosít arra is, hogy elérését Észak-Amerikára is kiterjessze. A két cég emellett az akvizíció kapcsán több új és forradalmi termékeket ígért, a Skyfire megoldásainak segítségével pedig rövidesen az Opera Web Pass internet-jegyrendszer is továbbfejleszti.

Az Opera idén is jelen lesz a barcelonai Mobile World Congress szakmai rendezvényen, ahol a cég illetékesei a HWSW-nek nyilatkoznak majd a Skyfire felvásárlásával kapcsolatos tervekről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról