Szerző: Bodnár Ádám

2011. május 18. 13:18

Revevol: Google Apps bevezetés nagyvállalatoknál

Magyarországon is megnyitotta irodáját és megkezdte tevékenységét a Revevol, amelynek profilja a Google Apps szolgáltatáscsomag nagyvállalati bevezetése.

A francia Revevol az első európai Google Enterprise partner, már több mint 150 ezer Apps-licencet értékesített és olyan vállalatoknál vezette be a cloudban futó irodai platformot mint a DDB, a Ringier, a Cora, a France Telecom vagy az Yves Rocher. A cég két alapítója, Louis Naugès és Laurent Gasser 2006-ban az elsők között lettek minősített Google-partnerek. A cég most megalapította magyar leányvállalatát is, amely sorban a tizennegyedik és még idén további 12 országra terjesztené ki működését.

A Revevol profilja a Google online irodai platformjának a bevezetése nagyvállalatoknál. Egy nagyvállalati Google Apps migráció jóval több mint a felhasználónkénti 40 eurós éves licenc megvásárlása és a böngészőben a megfelelő webcím beírása: a teljes áttérés akár 6-12 hónapig is eltarthat, ezalatt a dolgozókat le kell oktatni, a folyamatokat át kell szervezni, illetve a Google Appset is integrálni kell a már meglevő rendszerekkel, alkalmazásokkal. Ebben segít a Revevol, amely elsősorban a magyar közép- és nagyvállalatokat célozza, de a kis- és mikrovállalatokra is lő.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Ezek a cégek gyakran egyáltalán nem vesznek igénybe olyan informatikai eszközöket, amiket a Google Apps is biztosít (pl. csoportmunka, naptármegosztás, online dokumentumkezelés), számukra a felhőben futó megoldás legfőbb vonzereje, hogy semmilyen beruházásra nincs szükségük . A Google Apps 2011. május 10 óta már nem az 50, hanem csak a 10 főnél nem többet foglalkoztató vállalatok számára érhető el ingyen, ami a Revevol lehetőségeit is kiterjeszti.

Boscha István, a Revevol hazai vezetője a HWSW-nek elmondta, a cég előtt két feladat áll: el kell fogadtatnia a felhőszolgáltatások koncepcióját a hazai intézményekkel, másrészt meg kell győznie őket, hogy megfelelő szakértelmet tud biztosítani a Revevol csapata az áttérés levezényléséhez. Boscha nagy lehetőségeket lát az állami és oktatási szektorban is - utóbbiak számára a Google Apps for Education teljesen ingyen használható, vagyis csak a migráció költségét kell kifizetniük.

Nem a Revevol az egyetlen Google Apps viszonteladó Magyarországon, de az egyetlen, amely jogosult 200 főnél nagyobb vállalatok számára a Google Appset értékesíteni, illetve megfelelő műszaki és változásmenedzsment-ismeretekkel rendelkezik ahhoz, hogy az átállás sikeres legyen, mondta Boscha István.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról