Szerző: Gálffy Csaba

2011. március 10. 14:37

Százötven új munkahely a magyar Ericssonnál

Mintegy 150 fővel növeli a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó magyarországi mérnökei számát az Ericsson - jelentette be a svéd cég. A hazai jelenlétének százéves évfordulóját ünneplő cég így már több mint 1500 embert foglalkoztat, közülük több mint ezren foglalkoznak majd kutatás-fejlesztéssel.

A folyamatosan bővülő magyar Ericsson lassan a vállalat egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központjává nőtte ki magát. Az elmúlt években a válság dacára mintegy 400 fővel nőtt az alkalmazottak száma, a vállalat jelenléte pedig idén is tovább nő, így pedig az ország legnagyobb innovációs központjává vált a magyar Ericsson.

A központ elsősorban mikrohullámú hálózatok és hálózatmenedzsment-megoldások fejlesztésével foglalkozik, a cég vezetői szerint a magyar mérnökök munkája világszerte meghatározó a mobilhálózatok fejlődésében. A siker titkát az akadémiai intézetekkel kötött szoros együttműködésben látják a svédek, saját bevallásuk szerint kitűnő kapcsolatot ápolnak a magyar tudományos élettel és számos egyetemmel is. Az alkalmazott mérnökök közül már százan rendelkeznek vagy fognak rövid időn belül rendelkezni PhD fokozattal, ez is jelzi a részleg tudományos munkásságát.

hans

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az Ericsson vezérigazgatója, Hans Vestberg szerint a vállalat továbbra is kiemelkedő szerepet szán Magyarországnak és az itt működő kutatás-fejlesztési központnak a hosszú távú célok elérésében. Az idén száz éves hazai fennállását ünneplő cég feladatának tartja, hogy megoldásaival alakítsa a mobil- és internetkommunikáció jövőjét..

Az Ericsson vezetőit ma fogadja Orbán Viktor miniszterelnök, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter társaságában, valamint látogatást tesznek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternél és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternél is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.