Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 14. 14:33

Új saját márkás készülékek jönnek a Telekomtól

Erősebb processzorral és több RAM-mal próbálja ütőképesebbé tenni a Telekom az új T Phone mobilokat. Az alapmodell olcsóbb, a combosabb variáns pedig némivel drágább lett a tavalyi szériához képest.

A saját márkás okostelefonok és tabletek továbbra is reneszánszukat élik, legalábbis a Deutsche Telekom immár a harmadik szériáját adja ki azoknak a T Phone okostelefonoknak, melyeket 2022 óta forgalmaz több leányvállalatánál, így a Magyar Telekomnál is. A szolgáltató május 23-án dobja piacra a Google-lel közösen fejlesztett T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t.

A tavalyi modelleken minimális frissítést hajtott csak végre a gyártó, az újdonságokat ugyanakkor mégis vonzóbbá tette a megelőző szériához képest, hogy kedvezőbb bevezető árat kaptak. Jó hír, hogy a 2024-es széria alapdarabját is olcsóbbra árazta a Telekom, így a T Phone 2 5G listaáron 59 840 forintért kapható, ami 12 ezer forintos árkülönbséget jelent az idei széria javára. Drágult viszont a Pro kiadás, a T Phone 2 Pro 5G 99 880 forintért lesz kapható, míg elődje 89 100 forintos árcímkét kapott bejelentésekor.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az erősebb processzor és a több RAM jelenti főleg a pluszt az előző szériához képest, tárhely terén maradt a tavalyi felállás, tehát a kisebbik készülék 128 GB, a nagyobbik 256 GB háttértárat kapott, de a rendszermemóriát sikerült 4/6-ról 6/8GB-ra növelni. Míg a tavalyi készülékekbe az alsó-középkategóriás készülékek mezőnyében az egyik legkedveltebb megoldásnak számító nyolcmagos MediaTek-féle Dimensity 700 rendszerprocesszor került, a 2024-es kiadásokban már a Snapdragon 6 Gen 1 lapka dolgozik. Mindkét készülék három éven át havonta, később pedig további 2 évig negyedévente kap majd szoftver- és biztonsági frissítéseket.

A Deutsche Telekom februári Mobil Világkongresszuson bemutatott "AI-telefon" koncepciójából pedig tűnik, egyelőre még nem láthatunk kézzelfogható terméket.

t_phone_2_pro_5g_2

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról