Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 14. 14:33

Új saját márkás készülékek jönnek a Telekomtól

Erősebb processzorral és több RAM-mal próbálja ütőképesebbé tenni a Telekom az új T Phone mobilokat. Az alapmodell olcsóbb, a combosabb variáns pedig némivel drágább lett a tavalyi szériához képest.

A saját márkás okostelefonok és tabletek továbbra is reneszánszukat élik, legalábbis a Deutsche Telekom immár a harmadik szériáját adja ki azoknak a T Phone okostelefonoknak, melyeket 2022 óta forgalmaz több leányvállalatánál, így a Magyar Telekomnál is. A szolgáltató május 23-án dobja piacra a Google-lel közösen fejlesztett T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t.

A tavalyi modelleken minimális frissítést hajtott csak végre a gyártó, az újdonságokat ugyanakkor mégis vonzóbbá tette a megelőző szériához képest, hogy kedvezőbb bevezető árat kaptak. Jó hír, hogy a 2024-es széria alapdarabját is olcsóbbra árazta a Telekom, így a T Phone 2 5G listaáron 59 840 forintért kapható, ami 12 ezer forintos árkülönbséget jelent az idei széria javára. Drágult viszont a Pro kiadás, a T Phone 2 Pro 5G 99 880 forintért lesz kapható, míg elődje 89 100 forintos árcímkét kapott bejelentésekor.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az erősebb processzor és a több RAM jelenti főleg a pluszt az előző szériához képest, tárhely terén maradt a tavalyi felállás, tehát a kisebbik készülék 128 GB, a nagyobbik 256 GB háttértárat kapott, de a rendszermemóriát sikerült 4/6-ról 6/8GB-ra növelni. Míg a tavalyi készülékekbe az alsó-középkategóriás készülékek mezőnyében az egyik legkedveltebb megoldásnak számító nyolcmagos MediaTek-féle Dimensity 700 rendszerprocesszor került, a 2024-es kiadásokban már a Snapdragon 6 Gen 1 lapka dolgozik. Mindkét készülék három éven át havonta, később pedig további 2 évig negyedévente kap majd szoftver- és biztonsági frissítéseket.

A Deutsche Telekom februári Mobil Világkongresszuson bemutatott "AI-telefon" koncepciójából pedig tűnik, egyelőre még nem láthatunk kézzelfogható terméket.

t_phone_2_pro_5g_2

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról