Szerző: Bőle György

2024. május 31. 10:40

Lassan bekopognak a programozás lemezlovasai

A hazai informatikai közösségben szinte nincs két olyan ember, aki ugyanazt gondolná az AI eszközökről. A 34. adásban hoztunk egy optimista jövőképet is.

Ha szóba kerülnek az AI eszközök, akkor a lesajnáló legyintéstől a doomsday forgatókönyveken át, egészen az óvatos lelkesedésig terjed a véleményskála. Ezt a trendet csak erősítik az olyan véleményvezérek és techpopulisták, mint Musk, Huang, Thiel, vagy Carmack.

Adásunk vendége Szpisják Dani (SCADEMY) volt, aki cégével külföldön oktat AI használatot és szemléletet fejlesztőknek. Beszélgettünk az ő jövőképéről, a fejlesztői társadalom kasztosodásáról, és egy lassan bekopogtató újhullámos generációról is, akiket a fejlesztés demokratizálódása engedhet piacra. Ennek a mindenben különböző generációnak bizonyos értelemben nagyon könnyű dolga lehet, bizonyos értelemben viszont nem. Nem csak a közvetlenül alattuk lévő generációk előítéleteivel kell majd megküzdeniük, hanem a teljes közösségével is. Végre mosolyoghatnak a JavaScript fejlesztők is. :)

Az adásban elhangzott hivatkozások a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról