:

Szerző: Bőle György

2023. december 1. 16:38

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy tudatos karrierdöntéshez, majd egy jó álláshoz nagyon sok kis apróság szükséges. Egy dolog azonban hiányzott hozzá, egy alapos hazai technológiai körkép. Végre van egy ilyen, és a 21. kraftie adásban megpróbáltunk kiolvasni belőle pár karrier trendet.

Nehéz dolga van a hazai IT szakembereknek, hiszen eddig teljes homály fedte, hogy milyen programozási nyelveket, milyen üzemeltetési eszközöket vagy technológiákat használunk, milyen ezeknek a pillanatnyi elterjedtsége, illetve részesedése itthon. A napokban azonban elkészült egy átfogó hazai felmérés, az adatokba pedig fejest is ugrottuk Waszlavik Marcival (Alpaca) és Jagusztin Lacival (Alerant).

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról