Szerző: Bőle György

2023. augusztus 11. 09:47

Ha nagy leszek, tech evangelista leszek!

Mi van akkor, ha annyira beleszeretsz egy technológiába, hogy legszívesebben minden idődet a népszerűsítésére áldoznád? Gyorsan kerítened kell valakit, aki ezért még fizet is neked! A 13. kraftie adásban kerítettünk valakit, aki megvalósította mindezt.

Braun Marci az egyetemi évei alatt is ismert figurája volt a hazai Kotlin közösségnek és meetupoknak, 25 évesen pedig már a Google színeiben vitte ugyanezt a zászlót - immár fizetésért. Marci villámkarrierje már önmagában is érdekes, de azért beszélgettünk arról is, mit is csinál, illetve kódol-e egy evangelista, vagy mi a helyzet a Kotlinnal Androidon és backenden. Végezetül azt is megpróbáltuk megválaszolni, hogy a feltörekvő nyelvek közül érdemes-e a Kotlinra dobni a karrier ruletten. A Flutter meg kapott egy szöget az általunk vizionált, jövőbeli koporsójába, de ha nem jön be, később simám letagadjuk.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.