Szerző: Bőle György

2023. augusztus 11. 09:47

Ha nagy leszek, tech evangelista leszek!

Mi van akkor, ha annyira beleszeretsz egy technológiába, hogy legszívesebben minden idődet a népszerűsítésére áldoznád? Gyorsan kerítened kell valakit, aki ezért még fizet is neked! A 13. kraftie adásban kerítettünk valakit, aki megvalósította mindezt.

Braun Marci az egyetemi évei alatt is ismert figurája volt a hazai Kotlin közösségnek és meetupoknak, 25 évesen pedig már a Google színeiben vitte ugyanezt a zászlót - immár fizetésért. Marci villámkarrierje már önmagában is érdekes, de azért beszélgettünk arról is, mit is csinál, illetve kódol-e egy evangelista, vagy mi a helyzet a Kotlinnal Androidon és backenden. Végezetül azt is megpróbáltuk megválaszolni, hogy a feltörekvő nyelvek közül érdemes-e a Kotlinra dobni a karrier ruletten. A Flutter meg kapott egy szöget az általunk vizionált, jövőbeli koporsójába, de ha nem jön be, később simám letagadjuk.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról