Szerző: Vörös Péter

2001. március 12. 10:36

A Hynix Semiconductor, korábbi nevén Hyundai Electronics Industries egyelőre nem döntött arról, hogy csökkenti DRAM gyártását

[EB News] A cég globális memória marketing alelnöke, Fahard Tabrizi szerint a cég fontolóra vette a kérdést a DRAM kibocsátás csökkentését illetően, de döntést még nem hoztak ez ügyben. Darabszám tekintetében a Hynix, korábbi/ismertebb nevén Hyundai Electronics Industries a világ legnagyobb DRAM gyártója. Egyes ázsiai lapértesülések szerint a cég be fogja zárni egy vagy két gyárát - ezt Tabrizi kategorikusan tagadta: "Semmiféleképpen nem fogjuk bezárni egyetlen gyárunkat sem, de azt fontolóra vesszük, hogy egyes gyárak kibocsátását csökkenteni fogjuk."

Ezzel a legnagyobb öt memória chip gyártó közül a Hynix lenne az első, amely csökkentené termelését. A Samsung, a Micron és az Elpida Memory egyelőre hivatalosan nem terveznek hasonló lépést, dacára a zuhanó DRAM piaci áraknak. Ezek a cégek abban reménykednek, hogy az OEM vevőktől származó kereslet emelkedni fog, miután azok megszabadulnak feles készleteiktől. A Merrill Lynch egy pénteken közzétett jelentésében arra utalt, hogy egyes OEM vevők új DRAM rendeléseket adtak le a múlt héten.

Az összes DRAM gyártót érzékenyen érinti az, hogy zuhanásszerűen csökkentek a DRAM árak - jelenleg az önköltségi szint körül vagy az alatt vannak a memória chip árak.

Még ha a Hynix úgy is dönt, hogy csökkenti a DRAM termelést, elemzők szerint akkor is csak akkor várható hatás a DRAM árakra, ha jelentős csökkentésről van szó ill. ha más gyártók is hasonlóképpen döntenek. Amikor három évvel ezelőtt egy hasonló helyzetben a koreai chip gyártók visszafogták DRAM termelésüket, az amerikai Micron Technology éppen hogy növelte termelését a piaci részesedése emeléséhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról