:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 3. 09:10

Hamarosan a Vodafone-nál is zárul a 3G-korszak

Újabb céldátumokat tett közzé a Vodafone a 3G-hálózat fokozatos kivezetésével kapcsolatban, áprilisban minden 3G-s állomását lekapcsolja, hogy hálózatát hatékonyabban, jobb erőforráskihasználtság mellett tudja üzemeltetni.

A Vodafone 2022-ben kezdte meg a 3G-hálózat fokozatos kivezetését, mely folyamat lezárulta után a mobilinternetezéshez legalább 4G-s készülékre lesz szüksége az ügyfeleknek. A szolgáltató most újabb céldátumokat tett közzé: március 13-án Budapesten és Pest vármegye településein kapcsolja le a 3G-hálózatot, majd március 27. és április 10. között az ország maradék területe következik. Így április közepéig teljesen lezárul a szolgáltató hálózatmodernizációs programjának meghatározó fejezete.

A cég tájékoztatása szerint Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye egyes településein már lekapcsolta a 3G-hálózatot.

3g

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szolgáltató figyelmeztet, hogy a hálózat kivezetésével egyes eszközök, melyek nem képesek csatlakozni 4G-, vagy 5G-hálózatokra, vissza fognak váltani 2G-üzemmódra, ami "befolyással lehet a szolgáltatás zavartalan működésére".

Ezzel együtt már csak március végéig használhatják ki  az NMHH készülékcsere-programja által biztosított 40 ezer forintos támogatást azok a lakossági felhasználók, akik új, legalább 4G-képes telefon vásárlása mellett döntenek, és leadják régi, használt, legfeljebb 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléküket. A hatóság legutóbbi közleménye szerint a program már közel százezer, a 3G-hálózatok kivezetése miatt elavulttá váló készülék cseréjénél nyújtott anyagi segítséget, az igénylők kihasználók 60 százaléka 45 év feletti.

A Magyar Telekom, a Yettel Magyarország és a Vodafone Magyarország a fokozatosság elvét követve, a hálózat hatékonyabb üzemeltetésére hivatkozva kezdte meg a technológia kivezetését. A Magyar Telekom 3G-je már tavaly nyáron búcsúzott, a versenytárs elsőként kapcsolta le elavult infrastruktúráját. A Yettel év végéig tervez végezni a művelettel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.