:

Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 4. 11:26

A BKK is dobta a 3G-t, gyorsulnak a jegyautomaták

A Budapesti Közlekedési Központot is vastagon érinti a mobilszolgáltatók 3G-s lekapcsolási hulláma, a jegyautomatákban és egyes járművek fedélzetén ugyanis régebbi, elavult modemek és más hardverelemek üzemeltek.

Átfogó frissítést hajtott végre budapesti jegyautomata-hálózatán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - írja a társaság tájékoztatása alapján a HVG.hu. A régóta esedékes módosításoknak alighanem az adta meg a végső lökést, hogy a régebbi automaták kommunikációs infrastruktúráját lekapcsolták, illetve lekapcsolják a mobilszolgáltatók.

A szolgáltató közleménye szerint a jegyautomatákon végrehajtott frissítés érintette a szoftvert és a hardverelemeket is, így a központi számítógép cseréje is indokolt volt bizonyos esetekben, mert a berendezések életkora elérte a 7-8 évet.

bkk_automata

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A munka egyik központi eleme volt, hogy a régebbi automatáknál lecserélték a kommunikációs egységet is, így a 3G-s modemek helyére 4G-t használó eszközöket szereltek be, aminek köszönhetően a társaság tájékoztatása szerint jóval gyorsabban és stabilabb adatkapcsolattal működnek az automaták.

A számlakiadás rendszere is megújult: aki ezt követően áfás számlát kér a vásárlás során, az a regisztrált e-mail címére – a korábbi papír alapú helyett – e-számlát fog kapni. A BKK a papíralapú számlázás elhagyásával környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesz – írták.

Budapesten és az agglomerációban jelenleg 313 automata van éles üzemben összesen 180 helyszínen.

A BKK automatákat idén februártól már mobillal is könnyebb kiváltani, ekkor jelent meg a megújult BudapestGO applikáció jegy- és bérletvásárlási lehetőséggel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.