Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 4. 11:26

A BKK is dobta a 3G-t, gyorsulnak a jegyautomaták

A Budapesti Közlekedési Központot is vastagon érinti a mobilszolgáltatók 3G-s lekapcsolási hulláma, a jegyautomatákban és egyes járművek fedélzetén ugyanis régebbi, elavult modemek és más hardverelemek üzemeltek.

Átfogó frissítést hajtott végre budapesti jegyautomata-hálózatán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - írja a társaság tájékoztatása alapján a HVG.hu. A régóta esedékes módosításoknak alighanem az adta meg a végső lökést, hogy a régebbi automaták kommunikációs infrastruktúráját lekapcsolták, illetve lekapcsolják a mobilszolgáltatók.

A szolgáltató közleménye szerint a jegyautomatákon végrehajtott frissítés érintette a szoftvert és a hardverelemeket is, így a központi számítógép cseréje is indokolt volt bizonyos esetekben, mert a berendezések életkora elérte a 7-8 évet.

bkk_automata

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t?

A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t? A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

A munka egyik központi eleme volt, hogy a régebbi automatáknál lecserélték a kommunikációs egységet is, így a 3G-s modemek helyére 4G-t használó eszközöket szereltek be, aminek köszönhetően a társaság tájékoztatása szerint jóval gyorsabban és stabilabb adatkapcsolattal működnek az automaták.

A számlakiadás rendszere is megújult: aki ezt követően áfás számlát kér a vásárlás során, az a regisztrált e-mail címére – a korábbi papír alapú helyett – e-számlát fog kapni. A BKK a papíralapú számlázás elhagyásával környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vesz – írták.

Budapesten és az agglomerációban jelenleg 313 automata van éles üzemben összesen 180 helyszínen.

A BKK automatákat idén februártól már mobillal is könnyebb kiváltani, ekkor jelent meg a megújult BudapestGO applikáció jegy- és bérletvásárlási lehetőséggel.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról