:

Szerző: Koi Tamás

2022. június 3. 13:00

A túl erős dollár miatt korrigál a Microsoft

A dollár árfolyamának erősödésére reagálva kénytelen volt időközi korrekciót végrehajtani a Microsoft a negyedéves előrejelzést illetően.

Kis mértékben csökkentette negyedéves árbevétel- és profivárakozását a hét közepén a Microsoft, melyet számos más, jelentős globális piaccal rendelkező amerikai multinacionális nagyvállalathoz hasonlóan kedvezőtlenül értintett a dollár jelentős erősödése más fizetőeszközökhöz képest. 

Az utóbbi időszak amerikai fiskális politikája, illetve a kiéleződő geopolitikai helyzet hatására a dollár csak tavaly átlagosan 14%-ot erősödött számos, széles körben használt nemzeti fizetőeszközhöz képest, mely már érezhető mértékben kihathat azoknak az amerikai nagyvállalatoknak a pénzügyi eredményeire, melyek külföldön realizálják bevételük jelentős részét.

win11_pvd

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ilyen cég többek közt a Coca-Cola vagy éppen a Procter & Gamble, de a Microsoft is, melynek árbevételének nagyjából fele származik az anyaországon kívüli értékesítési tevékenységből.

A cég ezért csütörtökön mindhárom részlegét (Produktivitás és Üzleti folyamatok, valamint az Intelligens Felhő üzletág és Moore Personal Computing divízió) érintően csökkentette negyedik negyedéves bevétel-előrejelzését.

Egyelőre azonban nincs szó drámai változásról, hiszen az aktuális negyedévre a cég a korrekció alapján az 52,30 - 53,20 milliárd dolláros helyett az 51,94 - 52,74 milliárd dolláros sávba várja a teljes árbevételt, emellett kis mértékben csökkentette a részvényenkénti profit előrejelzést (2,28-2,35 dollárról 2,24-2,32 dollárra). 

A pandémiás helyzet egyik legnagyobb haszonélvezőjének számító Microsoft éves kilátásai ezzel együtt továbbra is jónak számítanak, a hibrid munkavégzés ugyanis a jelek szerint a járványhelyzet elvonulása után az informatika egyik meghatározó trendjévé válhat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.