Szerző: Koi Tamás

2021. november 18. 09:35

Indul a felhőalapú játék az Xboxokon

Tartva magát korábbi ígéretéhez, idő előtt elérhetővé tette az Xbox játékkonzolok tulajdonosai számára is a felhőben futtatott játékokat a Microsoft.

HIRDETÉS

Korábbi ígéretének megfelelően közvetlenül karácsony előtt elérhetővé tette az Xbox Series X/S és Xbox One konzolok tulajdonosai számára az Xbox Cloud Gaming felhős játékszolgáltatást a Microsoft. Az új szolgáltatás a következő hetekben érkezik meg a támogatott 25 régióba - köztük Magyarországra -, azok számára, akik előfizetnek a Game Pass Ultimate csomagra.

Az okostelefonokra és PC-kre már korábban elérhetővé vált platform az Xbox konzoltulajdonosok számára számos további hozzáadott értéket nyújthat, így például letöltés nélkül is kipróbálható a Game Passban elérhető címek zöme, multiplayer játékok esetén nem szükséges letölteni a játékot, illetve bizonyos nextgen videojátékok így elérhetővé válhatnak az Xbox One konzolok tulajdonosai számára is.

00:37
 

Xbox Cloud Gaming Now Available on Xbox Series X|S and Xbox One

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Microsoft a kezdetek óta komoly hardveres és szoftveres fejlesztéseket eszközöl az Xbox Cloud Gaminghez. Ez többek között egyedi adatközpontos hardver építését jelentette, amelynek az Xboxra íródott címekkel való kompatibilitás mellett meg kellett felelnie a Microsoft adatközpontos követelményeinek is. 

A vállalat a szolgáltatást kifejezetten óvatosan vezette be, így a korábban még Project xCloud nevet viselő felhőalapú játékplatform eleinte csak PC-n és iOS rendszeren volt elérhető, meghívásos alapú bétatesztben. A cég júniusban nyitotta meg a rendszert az összes Game Pass Ultimate előfizető előtt, majd szeptemberben kezdődött az Xbox Insiders tagok számára a konzolos bétateszt.

A stabil adatközponti háttér mellett a hasonló szolgáltatások zökkenőmentes használatához gyors és alacsony késleltetésű internetkapcsolat is szükséges, főleg utóbbi szempont - a válaszidő - lehet kritikus bizonyos játékműfajok esetében. A felhős játékok felhőtlen élvezetéhez ezért ezért leginkább az optika-alapú vezetékes elérések, netán az 5G-s mobilnet javasolt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 16:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.