Szerző: Koi Tamás

2021. június 11. 10:45

Új hardverrel és appal erősít a felhős Xbox platform

Új tévés applikációt készít az Xbox Game Pass szolgáltatáshoz a Microsoft, mely révén a felhasználóknak elég lesz csak egy kontrollert csatlakoztatniuk a rendszerhez, hogy nagy kijelzőn is élvezhessék az xCloud felhőalapú videojáték-platform nyújtotta előnyöket.

HIRDETÉS

Újabb jelét adta a Microsoft annak, hogy a felhőalapú gaminget rendkívül komolyan veszi annak ellenére, hogy a cég alig fél éve dobta piacra új generációs Xbox játékkonzoljait. A vállalat bejelentette, hogy tévégyártókkal közösen dolgozik egy új Xbox Game Pass applikáción, melyen keresztül elérhetővé válhatnak az xCloud tartalmak - a felhős játékplatform esetében így elég lesz csak egy konrtollert csatlakoztatni a rendszerhez. Ahol a tévé nem támogatja az új applikációt, ott a Microsoft saját fejlesztésű, elérhető árú, Chromecast-szerű "tévéokosítóját" használhatják majd a játékosok.

xcloud

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Az okostévés app és az új stick megjelenésével kapcsolatban már korábban is elhintett néhány információmorzsát a redmondi cég, Phil Spencer, az Xbox platform részlegvezetője tavaly említett először hasonló megoldást, akkor úgy jósolva, hogy az app egyéves időintervallumban készülhet majd el. 

A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre továbbra is csak találgatni lehet, a céghez közel álló források ugyanakkor úgy tudják, hogy a hétvégén startoló E3 alkalmával a Microsoft elsősorban az új, nextgen játékfelhozatal bemutatására fókuszál majd. 

Az Xbox Games Pass szolgáltatást eddig jobbára magukon az Xbox konzolokon, illetve mobilkészülékeken lehetett elérni, a Microsoft azzal, hogy a tévékre is kiterjeszti a platformelérést, jelentős löketet adhat a több iparági szakértő szerint is nagy jövő előtt álló felhőalapú gaming számára. 

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:18

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.