Szerző: Koi Tamás

2021. június 11. 10:45

Új hardverrel és appal erősít a felhős Xbox platform

Új tévés applikációt készít az Xbox Game Pass szolgáltatáshoz a Microsoft, mely révén a felhasználóknak elég lesz csak egy kontrollert csatlakoztatniuk a rendszerhez, hogy nagy kijelzőn is élvezhessék az xCloud felhőalapú videojáték-platform nyújtotta előnyöket.

Újabb jelét adta a Microsoft annak, hogy a felhőalapú gaminget rendkívül komolyan veszi annak ellenére, hogy a cég alig fél éve dobta piacra új generációs Xbox játékkonzoljait. A vállalat bejelentette, hogy tévégyártókkal közösen dolgozik egy új Xbox Game Pass applikáción, melyen keresztül elérhetővé válhatnak az xCloud tartalmak - a felhős játékplatform esetében így elég lesz csak egy konrtollert csatlakoztatni a rendszerhez. Ahol a tévé nem támogatja az új applikációt, ott a Microsoft saját fejlesztésű, elérhető árú, Chromecast-szerű "tévéokosítóját" használhatják majd a játékosok.

xcloud

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az okostévés app és az új stick megjelenésével kapcsolatban már korábban is elhintett néhány információmorzsát a redmondi cég, Phil Spencer, az Xbox platform részlegvezetője tavaly említett először hasonló megoldást, akkor úgy jósolva, hogy az app egyéves időintervallumban készülhet majd el. 

A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre továbbra is csak találgatni lehet, a céghez közel álló források ugyanakkor úgy tudják, hogy a hétvégén startoló E3 alkalmával a Microsoft elsősorban az új, nextgen játékfelhozatal bemutatására fókuszál majd. 

Az Xbox Games Pass szolgáltatást eddig jobbára magukon az Xbox konzolokon, illetve mobilkészülékeken lehetett elérni, a Microsoft azzal, hogy a tévékre is kiterjeszti a platformelérést, jelentős löketet adhat a több iparági szakértő szerint is nagy jövő előtt álló felhőalapú gaming számára. 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.