Szerző: Koi Tamás

2021. június 11. 10:45

Új hardverrel és appal erősít a felhős Xbox platform

Új tévés applikációt készít az Xbox Game Pass szolgáltatáshoz a Microsoft, mely révén a felhasználóknak elég lesz csak egy kontrollert csatlakoztatniuk a rendszerhez, hogy nagy kijelzőn is élvezhessék az xCloud felhőalapú videojáték-platform nyújtotta előnyöket.

Újabb jelét adta a Microsoft annak, hogy a felhőalapú gaminget rendkívül komolyan veszi annak ellenére, hogy a cég alig fél éve dobta piacra új generációs Xbox játékkonzoljait. A vállalat bejelentette, hogy tévégyártókkal közösen dolgozik egy új Xbox Game Pass applikáción, melyen keresztül elérhetővé válhatnak az xCloud tartalmak - a felhős játékplatform esetében így elég lesz csak egy konrtollert csatlakoztatni a rendszerhez. Ahol a tévé nem támogatja az új applikációt, ott a Microsoft saját fejlesztésű, elérhető árú, Chromecast-szerű "tévéokosítóját" használhatják majd a játékosok.

xcloud

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az okostévés app és az új stick megjelenésével kapcsolatban már korábban is elhintett néhány információmorzsát a redmondi cég, Phil Spencer, az Xbox platform részlegvezetője tavaly említett először hasonló megoldást, akkor úgy jósolva, hogy az app egyéves időintervallumban készülhet majd el. 

A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre továbbra is csak találgatni lehet, a céghez közel álló források ugyanakkor úgy tudják, hogy a hétvégén startoló E3 alkalmával a Microsoft elsősorban az új, nextgen játékfelhozatal bemutatására fókuszál majd. 

Az Xbox Games Pass szolgáltatást eddig jobbára magukon az Xbox konzolokon, illetve mobilkészülékeken lehetett elérni, a Microsoft azzal, hogy a tévékre is kiterjeszti a platformelérést, jelentős löketet adhat a több iparági szakértő szerint is nagy jövő előtt álló felhőalapú gaming számára. 

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról