:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. október 21. 12:35

Windows 11 alatt is futtathatóak lesznek az androidos appok

A Windows Insider programnak hála az amerikai felhasználói már kipróbálhatják az Android Apps on Windows 11 funkciót.

Az egyelőre beta verziójú fejlesztésnek hála immár Windows 11 alatt is futtathatóak az androidos appok, ami sok százezerrel dobja majd meg az új rendszer alatt használható alkalmazások számát. Ehhez részben az Amazon Appstore nyújtja az alapot, melynek telepítése után néhány kattintással használhatóak a katalógusban található androidos appok.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A hatalmas androidos alkalmazásbázissal kiegészülve nagy lemaradását dolgozik le a Windows, amelynek saját alkalmazásboltja mindeddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A feltelepített alkalmazásokhoz épp úgy lehet parancsikont létrehozni, mint a natív windowsos szoftverekhez, így a felhasználói élményben nincs jelentős különbség az androidos appok futtatásakor.

w11_android_4

Az első felhasználói beszámolók szerint az androidos emuláció jól működik. Egy Twitteres poszt alapján ezzel már olyan szolgáltatásokat is könnyen lehet használni Windows 11 alatt, mint például az Apple Music. Ennek iróniája, hogy macOS-hez továbbra sem kínál könnyen használható klienst az Apple, az iOS-es verzió telepítése pedig nem lehetséges, így androidos emulációval, Windows 11 alatt jobb felhasználói élmény érhető, mint az Apple saját rendszerén.

A Microsoft egyelőre nem árulta el, hogy az Android Apps on Windows 11-et mikor érheti majd el az operációs rendszer összes felhasználója. A Windows 11 megjelenésekor arról volt szó, hogy várhatóan csak valamikor jövőre élesedik a funkció, illetve az alkalmazások elérhetőségét biztosító Amazon Appstore.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.