Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 22. 11:10

Lengyelországból is kivonul a Liberty Global

Újabb kelet-európai piacról fúj visszavonulót az amerikai milliárdos, John C. Malone üzleti érdekeltségei közé tartozó Liberty Global kábelszolgáltató. A cég ezúttal a lengyel leányvállalatot értékesíti, mely francia tulajdonos irányítása alatt folytathatja majd.

Kivonul a legnagyobb kelet-európai piacról, Lengyelországból John C. Malone kábelcége, a Liberty Global. A UPC Polska eladását szerdán jelentették be a felek, a cég új tulajdonosa a francia Iliad helyi leányvállalata lesz, mely Play néven a legnagyobb mobilszolgáltató az országban.

Az 1,52 milliárd eurónak megfelelő értékű üzlet a felek várakozása szerint valamikor a jövő év második felében zárulhat az ilyenkor szükséges adminisztratív-pénzügyi műveletek és a hatóságok jóváhagyását követően. A UPC Polska nagyjából az idénre várt EBIDTA-érték kilencszereséért és a szabad készpénzállomány mintegy húszszorosáért kelt el.

upc_polska

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x)

Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

Webinár: Kubernetes egyszerűen (x) Regisztrálj a SUSE november 4-i, ingyenes Rancher webinárjára! Innovatív megoldást mutatunk Kubernetes környezetekhez.

A UPC Polska Lengyelországban mintegy 3,7 millió otthont ér el szolgáltatásaival, a cégnek összesen 1,5 millió előfizetője volt az idei második negyedév végén, melyek összességében 1,3 millió vezetékes szélessávú, 1,5 millió tévé- és 600 ezer telefonelőfizetést kötöttek a társaságnál. A Liberty Global több mint 20 éve van jelen az országban, ahol a legnagyobb kiterjedésű HFC-hálózattal rendelkezik.

Az előzetes megállapodás részeként a Liberty Global a tranzakció lezárását követő legfeljebb négy évben (átmeneti időszak) különféle IT- és hálózatüzemeltetési feladatokat nyújt majd a Playnek, hogy az átadás-átvétel műszaki aspektusait tekintve is zökkenőmentesen végbemehessen.

A tranzakció sikeres lezárását követően a Liberty Global egyetlen kelet-európai érdekeltsége a szlovákiai leányvállalat (UPC Slovakia) marad. Az amerikai multi korábban Csehországból, Romániából és Magyarországról is kivonult - a felsorolt országokban a leányvállalatok kivétel nélkül a brit Vodafone Csoport tulajdonába kerültek.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 25. 04:06

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.