Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 16. 09:55

Nyugdíjba küldi a UPC-s médiaboxokat a Vodafone

Jelentős volumenű eszközcsere-programot hajt végre fokozatosan a Liberty Globaltól megvásárolt kábeltelevíziós hálózatán 2022 elejéig a Vodafone Magyarország. A cég eddig az időpontig a legtöbb előfizetőnél lecseréli a régi, UPC-s beltéri egységeket, helyükre a tavaly bevezetett Vodafone TV lép.

A teljes előfizetői bázisra kiterjedő, jelentős számú berendezést érintő eszközcserét hajt végre több lépcsőben idén szeptembertől jövő februárig a Vodafone Magyarország. A cég az eszközcsere-programban számos, még a előfizetőknél lévő, UPC-től megörökölt beltéri egységet (ahogy a vállalat nevezi, médiaboxot) lecserél a tavaly év elején bevezetett Vodafone TV-re - tájékoztatta ügyfeleit a társaság a napokban.

A Vodafone elsősorban a UPC Magyarországtól megörökölt digitális kábeltelevíziós hálózaton nyújt tévészolgáltatást, az eszközök cseréje ugyanakkor a jogosítások lejárta és a termék-életciklus kifutása miatt vált szükségessé. A szolgáltató ennek megfelelően a régebbi médiaboxokon idővel nem tesz majd elérhetővé bizonyos interaktív funkciókat és tartalmakat (pl. Videoklub, filmtár, műsorvisszanéző).

voda_tv_stb
az új Vodafone tv médiabox

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A cég tájékoztatása szerint először a Pace 7111, Cisco 8684, Cisco 8485, Philips DCR8111 típusú médiaboxokon kerülnek megszüntetésre az interaktív tartalmak, több ütemben 2021. szeptember 28. és október 14. között. A Horizon médiaboxokon ugyanez 2022. februárjában várható.

A Vodafone az ügyfeleknek ingyenesen biztosítja a régi eszközök helyett cserébe a tavaly év elején bevezetett Vodafone TV médiaboxot, a cserével kapcsolatos teendőkről telefonon tájékoztatja az érintetteket a szolgáltató. Akiket a vállalat nem tud elérni telefonon, azoknak postai úton automatikusan kiküldi az egységet. Akik nem rendelkeznek a tévészolgáltatás mellé interneteléréssel, azoknak egy modemet is biztosít a szolgáltató - enélkül az új Vodafone TV interaktív funkciói és egyes alapfunkciók (például elektronikus programkalauz) nem érhetők el.

Szintén a jogosítás lejárta és a technológiai egységesítési folyamat részeként a Vodafone szeptember 30-ig megszünteti a Horizon Go élő TV-streaming szolgáltatását, melynek helyét átveszi az új beltéri egységekkel harmonikus együttműködést ígérő Vodafone TV app mind iOS, mind Android platformon. Az új applikáció használatához My Vodafone Otthoni regisztráció szükséges.

A Vodafone Magyarországnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legújabb, májusi gyorsjelentése alapján nagyjából 650 ezer kábeltévés ügyfele van - hogy ezek közül pontosan hányat érint a cserefolyamat, azt nem közölte a szolgáltató, de a médiaboxok cseréje a következő fél évben óvatos becslések szerint százezres nagyságrendű lehet, feltételezve, hogy számos háztartásban több beltéri egységet is használnak az előfizetők, illetve van, ahol már korábban megtörtént a csere.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

2

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 07:46

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.