Szerző: Koi Tamás

2020. március 31. 11:50

Búcsúzik a UPC Magyarország

Március 31-én lezárul egy korszak a magyar távközlés történelmében: Gyakorlatilag teljesen megszűnik a UPC márkanév, végleg átadva a helyét a Liberty Global magyar leányvállalatát tavaly felvásárló Vodafone Magyarország saját márkájának.

Facebookon búcsúzik a követőktől a UPC Magyarország, mely tavaly nyári beolvadását követően immár teljes márkaszintű integráció részeként Vodafone néven működik tovább holnaptól. Az oldal üzemeltetői búcsúüzenetében közlik, hogy a továbbiakban a közösségi oldalnál is egy felületet, a Vodafone Magyarország facebook-csatornáját használják majd.

A UPC Magyarország Kft. (a rövidítés egyébként a United Pan-Europe Communications nyomán jött létre) az amerikai Liberty Global kábelszolgáltató európai leányvállalataként 1998-ban kezdte meg működését hazánkban, ám a szolgáltatás hosszú évekig nem UPC márkanéven futott (az internetszolgáltatás például sokáig Chello márkanéven értékesítették). A vállalat az évek során számos kisebb hazai távközlési vállalkozást felvásárolt, egyik legemlékezetesebb bevásárlása a saját primer körzettel rendelkező Monor Telefon Társaság (MTT) 1999-es megszerzése volt.

upc_logo

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A társaság végül maga is felvásárlási célpont lett, egy több európai piacot is érintő, 18,4 milliárd eurós tranzakicó részeként a cég 100%-os tulajdonosa a Vodafone Csoport, illetve annak hazai leányvállalata lett 2019. nyarán - az erről szóló megállapodást a felek 2018-ban írták alá. 

A UPC beolvasztásával járó események tavaly nyár óta viszonylag gyorsan követték egymást. Így egyebek mellett megszűnt a UPC Mobil virtuális mobilszolgáltató, valamint megjelentek az első olyan integrált ajánlatok a szolgáltató kínálatában, melyek azoknak kedveznek, akik Vodafone mobilelőfozetéssel, illetve UPC vezetékes előfizetéssel rendelkeznek.

Tavaly októberben a HWSW kérdésére Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója  megerősítette, hogy a UPC márkanév kivezetése még idén tavasszal megtörténik, ez a terv végül láthatóan azóta sem változott. A Vodafone Csoport egyébként éppen holnap kezdi meg a 2021-es üzleti évét, a magyarországi stratégia része vélhetően további integrált szolgáltatások nyújtása lesz majd.  

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.