Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 10. 13:10

Indiai konglomerátum törhet be az európai távközlési piacra

Gőzerővel zajlik a Deutsche Telekom holland érdekeltségének, a T-Mobile Netherlands-nek az értékesítési folyamat-előkészítése, miközben újabb pletykák látnak napvilágot a potenciális kérő kilétét illetően.

HIRDETÉS

Az indiai Reliance Industries nevű konglomerátum is bejelentkezett a Deutsche Telekom holland érdekeltségéért, írja nem hivatalos, bennfentes információkra hivatkozva a Bloomberg. Ezzel az ázsiai országban komoly távközlési érdekeltségekkel rendelkező cég első alkalommal mérettetheti meg magát az európai piacon, jóllehet a kiszivárgott pletykák szerint egyelőre nem dőlt el semmi az akvizíció kapcsán.

A Deutsche Telekom július elején kezdte meg operatív szinten a T-Mobile Netherlands értékesítési folyamatát, a cég ekkor ajánlotta a potenciális vevőknek a T-Mobile Netherlands mobilszolgáltatót, melyet mintegy 4,5 milliárd euróra taksál a német multi.

jio_shop

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Jóllehet múlt hónapban még arról szóltak a hírek, hogy öt pénzügyi befektetőtől vár ajánlatot a társaság, a Jio Platforms mobilszolgáltatást üzemeltető Reliance személyében egy meglehetősen potens szakmai befektető is bekerülhet a képbe.

A Deutsche Telekom egyszer már megpróbálta otthagyni a holland távközlési piacot, 2015-ben a Liberty Globallal folytak puhatolózó tárgyalások, ám az amerikai tulajdonban lévő cég végül a Vodafone-nal alapított vegyesvállalatot inkább, ezzel létrejöhetett a VodafoneZiggo, mely a KPN és a T-Mobile Netherlands mellett a harmadik legnagyobb távközlési cég az országban.

A német érdekeltség ezt követően 2017-ben beolvasztotta a Tele2-t, ám hosszabb távon sem tudott kitörni a harmadik piaci pozícióból - a cégnek a tavalyi negyedik negyedévben becslések szerint 4,6 millió mobilos ügyfele volt, míg a VodafoneZiggo 5,1 millió ügyféllel volt a második, a KPN pedig 7,2 millió előfizetővel az első helyezett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 16:40

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.