Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 10. 13:10

Indiai konglomerátum törhet be az európai távközlési piacra

Gőzerővel zajlik a Deutsche Telekom holland érdekeltségének, a T-Mobile Netherlands-nek az értékesítési folyamat-előkészítése, miközben újabb pletykák látnak napvilágot a potenciális kérő kilétét illetően.

Az indiai Reliance Industries nevű konglomerátum is bejelentkezett a Deutsche Telekom holland érdekeltségéért, írja nem hivatalos, bennfentes információkra hivatkozva a Bloomberg. Ezzel az ázsiai országban komoly távközlési érdekeltségekkel rendelkező cég első alkalommal mérettetheti meg magát az európai piacon, jóllehet a kiszivárgott pletykák szerint egyelőre nem dőlt el semmi az akvizíció kapcsán.

A Deutsche Telekom július elején kezdte meg operatív szinten a T-Mobile Netherlands értékesítési folyamatát, a cég ekkor ajánlotta a potenciális vevőknek a T-Mobile Netherlands mobilszolgáltatót, melyet mintegy 4,5 milliárd euróra taksál a német multi.

jio_shop

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Jóllehet múlt hónapban még arról szóltak a hírek, hogy öt pénzügyi befektetőtől vár ajánlatot a társaság, a Jio Platforms mobilszolgáltatást üzemeltető Reliance személyében egy meglehetősen potens szakmai befektető is bekerülhet a képbe.

A Deutsche Telekom egyszer már megpróbálta otthagyni a holland távközlési piacot, 2015-ben a Liberty Globallal folytak puhatolózó tárgyalások, ám az amerikai tulajdonban lévő cég végül a Vodafone-nal alapított vegyesvállalatot inkább, ezzel létrejöhetett a VodafoneZiggo, mely a KPN és a T-Mobile Netherlands mellett a harmadik legnagyobb távközlési cég az országban.

A német érdekeltség ezt követően 2017-ben beolvasztotta a Tele2-t, ám hosszabb távon sem tudott kitörni a harmadik piaci pozícióból - a cégnek a tavalyi negyedik negyedévben becslések szerint 4,6 millió mobilos ügyfele volt, míg a VodafoneZiggo 5,1 millió ügyféllel volt a második, a KPN pedig 7,2 millió előfizetővel az első helyezett.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról