:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 10. 13:10

Indiai konglomerátum törhet be az európai távközlési piacra

Gőzerővel zajlik a Deutsche Telekom holland érdekeltségének, a T-Mobile Netherlands-nek az értékesítési folyamat-előkészítése, miközben újabb pletykák látnak napvilágot a potenciális kérő kilétét illetően.

Az indiai Reliance Industries nevű konglomerátum is bejelentkezett a Deutsche Telekom holland érdekeltségéért, írja nem hivatalos, bennfentes információkra hivatkozva a Bloomberg. Ezzel az ázsiai országban komoly távközlési érdekeltségekkel rendelkező cég első alkalommal mérettetheti meg magát az európai piacon, jóllehet a kiszivárgott pletykák szerint egyelőre nem dőlt el semmi az akvizíció kapcsán.

A Deutsche Telekom július elején kezdte meg operatív szinten a T-Mobile Netherlands értékesítési folyamatát, a cég ekkor ajánlotta a potenciális vevőknek a T-Mobile Netherlands mobilszolgáltatót, melyet mintegy 4,5 milliárd euróra taksál a német multi.

jio_shop

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Jóllehet múlt hónapban még arról szóltak a hírek, hogy öt pénzügyi befektetőtől vár ajánlatot a társaság, a Jio Platforms mobilszolgáltatást üzemeltető Reliance személyében egy meglehetősen potens szakmai befektető is bekerülhet a képbe.

A Deutsche Telekom egyszer már megpróbálta otthagyni a holland távközlési piacot, 2015-ben a Liberty Globallal folytak puhatolózó tárgyalások, ám az amerikai tulajdonban lévő cég végül a Vodafone-nal alapított vegyesvállalatot inkább, ezzel létrejöhetett a VodafoneZiggo, mely a KPN és a T-Mobile Netherlands mellett a harmadik legnagyobb távközlési cég az országban.

A német érdekeltség ezt követően 2017-ben beolvasztotta a Tele2-t, ám hosszabb távon sem tudott kitörni a harmadik piaci pozícióból - a cégnek a tavalyi negyedik negyedévben becslések szerint 4,6 millió mobilos ügyfele volt, míg a VodafoneZiggo 5,1 millió ügyféllel volt a második, a KPN pedig 7,2 millió előfizetővel az első helyezett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.