Szerző: Koi Tamás

2021. július 6. 13:31

Egyre biztosabb, hogy kivonul Hollandiából a Deutsche Telekom

Hosszú, többéves huzavona után eldőlni látszik a Deutsche Telekom holland érdekeltségének, a T-Mobile Netherlands-nek a sorsa.

Megkezdte holland érdekeltségének értékesítési folyamatát Európa legnagyobb távközlési cége, a Deutsche Telekom. A Bloomberg beszámolója alapján a cég már kiajánlotta a potenciális vevőknek a T-Mobile Netherlands mobilszolgáltatót, melyet mintegy 4,5 milliárd euróra taksál a cég. Az öt érdeklődő kivétel nélkül a pénzügyi befektetői szektorból érkezik.

A kezdeti szakaszban lévő értékesítési eljárás során a Deutsche Telekom még ebben a hónapban azt várja a jelentkezőktől, hogy tegyenek ajánlatot a holland leányvállalatra, mely a telített holland mobilpiacon évek óta nem talál lendületet. 

telekom_ernyok

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Deutsche Telekom egyszer már megpróbálta otthagyni a holland távközlési piacot, 2015-ben a Liberty Globallal folytak puhatolózó tárgyalások, ám az amerikai tulajdonban lévő cég végül a Vodafone-nal alapított vegyesvállalatot inkább, ezzel létrejöhetett a VodafoneZiggo, mely a KPN és a T-Mobile Netherlands mellett a harmadik legnagyobb távközlési cég az országban.

A német érdekeltség ezt követően 2017-ben beolvasztotta a Tele2-t, ám hosszabb távon sem tudott kitörni a harmadik piaci pozícióból - a cégnek a tavalyi negyedik negyedévben becslések szerint 4,6 millió mobilos ügyfele volt, míg a VodafoneZiggo 5,1 millió ügyféllel volt a második, a KPN pedig 7,2 millió előfizetővel az első helyezett.

Az idei értékesítési tervekkel kapcsolatos első pletykák idén februárban láttak napvilágot, ekkor a helyi Financieele Dagblad írt arról, hogy a német multi pénzügyi befektetőket keres az üzlethez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról