Szerző: Koi Tamás

2021. július 6. 13:31

Egyre biztosabb, hogy kivonul Hollandiából a Deutsche Telekom

Hosszú, többéves huzavona után eldőlni látszik a Deutsche Telekom holland érdekeltségének, a T-Mobile Netherlands-nek a sorsa.

Megkezdte holland érdekeltségének értékesítési folyamatát Európa legnagyobb távközlési cége, a Deutsche Telekom. A Bloomberg beszámolója alapján a cég már kiajánlotta a potenciális vevőknek a T-Mobile Netherlands mobilszolgáltatót, melyet mintegy 4,5 milliárd euróra taksál a cég. Az öt érdeklődő kivétel nélkül a pénzügyi befektetői szektorból érkezik.

A kezdeti szakaszban lévő értékesítési eljárás során a Deutsche Telekom még ebben a hónapban azt várja a jelentkezőktől, hogy tegyenek ajánlatot a holland leányvállalatra, mely a telített holland mobilpiacon évek óta nem talál lendületet. 

telekom_ernyok

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A Deutsche Telekom egyszer már megpróbálta otthagyni a holland távközlési piacot, 2015-ben a Liberty Globallal folytak puhatolózó tárgyalások, ám az amerikai tulajdonban lévő cég végül a Vodafone-nal alapított vegyesvállalatot inkább, ezzel létrejöhetett a VodafoneZiggo, mely a KPN és a T-Mobile Netherlands mellett a harmadik legnagyobb távközlési cég az országban.

A német érdekeltség ezt követően 2017-ben beolvasztotta a Tele2-t, ám hosszabb távon sem tudott kitörni a harmadik piaci pozícióból - a cégnek a tavalyi negyedik negyedévben becslések szerint 4,6 millió mobilos ügyfele volt, míg a VodafoneZiggo 5,1 millió ügyféllel volt a második, a KPN pedig 7,2 millió előfizetővel az első helyezett.

Az idei értékesítési tervekkel kapcsolatos első pletykák idén februárban láttak napvilágot, ekkor a helyi Financieele Dagblad írt arról, hogy a német multi pénzügyi befektetőket keres az üzlethez.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 28. 14:48

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!