Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 31. 09:55

Itt a Xiaomi hajtogatható okostelefonja

A Mi Mix Fold masszív, összehajtható kijelzőt és folyékony kameralencsét hoz.

Nem lassul a Xiaomi bejelentésáradata, a vállalat Mi 11 Ultra csúcsmodellje és új okoskarperece, illetve az elektromos autók piacára való belépés után most első hajtogatható okostelefonjáról is lerántotta a leplet. A Mi Mix Fold névre hallgató készülék várhatóan még idén tavasszal kapható lesz.

xmmf03

Az eszköz a rivális Samsung Galaxy Foldtól is megismert felépítést hozza, vagyis masszív, 8,01 hüvelykes belső kijelzőjén túl, egy a telefont összehajtva használatba vehető, külső panel is jutott rá, utóbbi 6,52 hüvelykes képátlóval. A nagyméretű, 4:3-as belső OLED kijelző felbontása 2480x1860 pixel, 900 nites maximális fényerővel, a külső panel pedig elnyújtott, 27:9-es képaránnyal érkezik, 840x2520 pixel felbontással és 90 hertzes képfrissítési rátával - jobb felső sarkába pedig egy 20 megapixeles szelfikamerát ütött a gyártó. A belső kijelző a gyártó ígérete szerint továbbá 200 ezer összehajtást is kibír. A Mi Mix Foldba a fentieken túl a Xiaomi mindjárt négy hangszórót gyömöszölt be.

xmmf01

A hajtogatható felépítés mellett a vállalat kamerafronton is igyekszik nagyot gurítani, a készülék hátoldalán egy 108 megapixeles fő szenzor figyel, egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű érzékelő, illetve egy 8 megapixeles harmadik kamera társaságában, amely egyszerre tölti be a 3x optikai zoomot kínáló telefotó, illetve a makró kamerák szerepét - folyékony lencséjének köszönhetően. Az utóbbi napokban már megszellőztetett felépítésben a gyártó a hagyományos lencsét egy folyadékréteggel helyettesíti, amelynek formája a rajta áthaladó elektromos feszültség hatására változtatható, így a szenzor többféle szerepet is elláthat. Az eddig főként ipari környezetben használt megoldás most az okostelefon-piacra is lecsorog, és a több funkciós kamerák mellett potenciálisan gyorsabb autofókuszt is ígér, persze valós teljesítménye majd az éles teszteknél derül ki.

xmmf02

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ami a Mi Mix Foldban dolgozó vasat illeti, az eszköz lefutja a csúcskategória kötelező köreit, Qualcomm Snapdragon 888 processzorral és igény szerint 12 vagy 16 gigabájt RAM-mal, illetve 256 vagy 512 gigabájt belső tárhellyel debütál. Akkumulátorból a telefon mindkét oldalába jutott egy, a 2460 és 2560 mAh-s telepek összesen 5020 mAh kapacitást produkálnak, illetve a 67 wattos töltést is támogatják.

A várhatóan április 16-án rajtoló Mi Mix Fold Kínában lesz kapható - a nemzetközi elérhetőségről egyelőre nincsenek információk. Kínában mindenesetre a 12/256 gigabájtos verzió mintegy 1520 dollárnak megfelelő áron lesz megvásárolható, a 12/512 gigabájtos modellért valamivel több mint 1670, a 16/512 gigabájtos kiadásért pedig közel 1980 dollárnak megfelelő árat kell kicsengetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról