Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 26. 11:47

Folyékony kameralencsével érkezik a Xiaomi legújabb csúcstelefonja

A március végén debütáló Mi Mix egy kamerába sűrítheti a makró és telefotó képességeket.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Megszellőztette csőben lévő Mi Mix csúcsmodelljének legfontosabb újítását a Xiaomi: a telefon hátlapján egy folyékony lencsével felszerelt kamera is helyet kap majd. Ahogy a The Verge is írja, a kamerában lévő folyadékréteg formája a rajta áthaladó elektromos feszültség hatására változtatható, így a szenzor többféle szerepet is elláthat - jó eséllyel a telefotó és makró funkciók költöznek majd egy kamerába a Mi Mixen. Emellett az autofókusz is jelentősen felgyorsítható a megoldással, amit egyébként jelenleg főleg ipari környezetben használnak, a mozgó alkatrészek számának minimalizálására. Az új Mi Mix várhatóan március 29-én mutatkozik be.

00:17
 

Mi MIX introducing Liquid Lens

Még több videó

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról