Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 29. 11:58

Távozik posztjáról a Magic Leap vezérigazgatója

Rony Abovitz egy meglepetés befektetési kör után adja át helyét egyelőre ismeretlen utódjának.

Lemond posztjáról a Magic Leap vezérigazgatója Rony Abovitz, alig egy héttel azután, hogy a cég 350 millió dolláros befektetést kapott - utóbbi kifejezetten meglepő volt, az elmúlt időszakban ugyanis az AR megoldásokat fejlesztő vállalat szénája nem állt túl jól, visszaesését pedig tömeges elbocsátásokkal próbálta lassítani.

A mentőöv egészen váratlanul jött, és azt sem tudni, hogy pontosan mely befektetők, és milyen indíttatásból állhatnak annak hátterében, a Magic Leapnek ugyanis az elmúlt években a korábban begyűjtött gigászi befektetések dacára nem sikerült ígéreteinek megfelelő minőségű terméket letenni az asztalra, Magic Leap One szemüvege kapcsán kifejezetten lehangolók voltak az első tapasztalatok. Lehetséges, hogy a cég új célcsoportjával tudta meggyőzni a befektetőket életképességéről, ugyanis a headset következő generációival a konzumer ambíciókat teljesen elengedi és kifejezetten a nagyvállalati ügyfelekre fókuszál majd.

mgicleaprabovitz

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Ezt ugyanakkor már új vezetés alatt teszi majd: mint Abovitz bejelentette, a céggel már megkezdték az egyeztetést az új vezérigazgató-jelöltekkel, ha pedig alkalmas utódot találnak, átadja neki a pozíciót - ennek megfelelően konkrét dátuma egyelőre nincs a vezető távozásának.

A döntés abban a tekintetben nem meglepő, hogy Abovitz erősen a konzumer szegmensre fókuszálva vezette a céget - amihez a 2011-es alapítás óta rendkívül sikeresen vont be tekintélyes összegeket befektetőitől, a Magic Leap One 2018-as bemutatkozásáig összesen mintegy 2,3 milliárd dollárt. A vállalati szegmenst viszont már új vezetéssel célozza meg a vállalat, vélhetően egy kiterjedt nagyvállalati tapasztalatokkal rendelkező vezérigazgatóval az élén.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.