Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 29. 11:58

Távozik posztjáról a Magic Leap vezérigazgatója

Rony Abovitz egy meglepetés befektetési kör után adja át helyét egyelőre ismeretlen utódjának.

Lemond posztjáról a Magic Leap vezérigazgatója Rony Abovitz, alig egy héttel azután, hogy a cég 350 millió dolláros befektetést kapott - utóbbi kifejezetten meglepő volt, az elmúlt időszakban ugyanis az AR megoldásokat fejlesztő vállalat szénája nem állt túl jól, visszaesését pedig tömeges elbocsátásokkal próbálta lassítani.

A mentőöv egészen váratlanul jött, és azt sem tudni, hogy pontosan mely befektetők, és milyen indíttatásból állhatnak annak hátterében, a Magic Leapnek ugyanis az elmúlt években a korábban begyűjtött gigászi befektetések dacára nem sikerült ígéreteinek megfelelő minőségű terméket letenni az asztalra, Magic Leap One szemüvege kapcsán kifejezetten lehangolók voltak az első tapasztalatok. Lehetséges, hogy a cég új célcsoportjával tudta meggyőzni a befektetőket életképességéről, ugyanis a headset következő generációival a konzumer ambíciókat teljesen elengedi és kifejezetten a nagyvállalati ügyfelekre fókuszál majd.

mgicleaprabovitz

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Ezt ugyanakkor már új vezetés alatt teszi majd: mint Abovitz bejelentette, a céggel már megkezdték az egyeztetést az új vezérigazgató-jelöltekkel, ha pedig alkalmas utódot találnak, átadja neki a pozíciót - ennek megfelelően konkrét dátuma egyelőre nincs a vezető távozásának.

A döntés abban a tekintetben nem meglepő, hogy Abovitz erősen a konzumer szegmensre fókuszálva vezette a céget - amihez a 2011-es alapítás óta rendkívül sikeresen vont be tekintélyes összegeket befektetőitől, a Magic Leap One 2018-as bemutatkozásáig összesen mintegy 2,3 milliárd dollárt. A vállalati szegmenst viszont már új vezetéssel célozza meg a vállalat, vélhetően egy kiterjedt nagyvállalati tapasztalatokkal rendelkező vezérigazgatóval az élén.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.