:

Szerző: HIRDETÉS

2017. május 15. 10:00

Külső IT biztonsági csapatával tehermentesítené a cégeket az Invitech Solutions

A záporozó online támadások, folyamatosan növekvő biztonsági kockázatok egyre több erőforrást vonnak el a vállalkozásoktól, amelyek biztonságban akarják tudni saját és ügyfeleik adatait. Az Invitech Solutions ezt a feladatot tenné át a céges IT csapat válláról tapasztalt biztonsági szakértői kezébe.

Valószínűleg mára minden vállalati környezetben dolgozó IT-biztonsági szakember szembesült vele, hogy a céges rendszerek egyre növekvő veszélynek vannak kitéve az illetéktelen behatolásokkal, online támadásokkal szemben - ennek megfelelően pedig a hatékony védelem kiépítése is egyre komolyabb nehézséget jelent a cégek számára, ahogy arra edukációs kampányában az Invitech Solutions is igyekszik felhívni a figyelmet.

Hogy csak néhány láttató számot idézzünk, a Cisco kutatása szerint az online támadások miatti adatvesztésnek áldozatul eső vállalatok 22 százalékától távozott már ügyfél az elveszített bizalom miatt - 40 százalékuknál a korábbi ügyfélszám mintegy egyötödéről van szó. Szintén nyugtalanító adat, hogy adatlopás következtében a szervezetek mintegy 23 százaléka veszít el üzleti lehetőségeket. Mindezt úgy, hogy a szervezetek jelentős része legalább 6, de akár több mint 50 biztonsági megoldást is bevet egyszerre, ez azonban épp a biztonsági rések megjelenésének kockázatát növeli, továbbá az összetett rendszerek kezelése is egyre nehezebb feladat.

Ezekre a problémákra kínál megoldást az Invitel Csoporthoz tartozó Invitech Solutions. A vállalat egy az egyben levenné a cégek válláról a megfelelő IT-biztonsági megoldások nehézségeit. Az ezekhez kapcsolódó feladatok ugyanis nem csak a céges, de az ügyféladatok megfelelő védelme miatt is rendkívül komplexek lehetnek, hiszen a vállalatoknak ezen a téren egy sor törvényi szabályozásnak is meg kell felelniük, mint például Általános Adatvédelmi Rendelet (General Data Protection Regulation - GDPR), amely az EU-s állampolgárok személyes adatainak megfelelő kezelését írja elő. Ha a hasonló munkákat külső biztonsági szakértőkre bízzák, a cégek jelentős mennyiségű, időt, belső erőforrást - és nem utolsó sorban költséget takaríthatnak meg.

Az Invitech Solutions a kínálatában elérhető Intelligens Biztonsági Szolgáltatásokkal komplex, menedzselt megoldásokat nyújt a vállalkozásoknak, tehermentesítve azokat az olyan feladatoktól, mint az adatgyűjtés és -kezelés, illetve a folyamatos felügyelet és szükség esetén gyors beavatkozás. Erről a Security Operation Center (SOC) gondoskodik, amely heti hét napon, napi 24 órában figyeli az ügyfelek rendszereit, amelyek állapotáról valós idejű információkat kap. Az adatok alapján a több mint nyolcéves IT biztonsági tapasztalattal rendelkező szakértőkből álló csapat előre meg tudja határozni a rendszerben várható informatikai réseket és kockázatokat, illetve időben fel tud készülni azok megelőzésére és kezelésére.

Az előrejelzések az egyes fenyegetések mértékére, a rendszerre gyakorolt várható hatására is kiterjednek, így kiszámíthatóvá, tervezhetővé válnak a lehetséges üzemeltetési és üzleti kockázatok. Ennek eredményeként pedig jócskán növelhető az üzletkritikus szolgáltatások rendelkezésre állása - de az esetleges incidenseknél is biztosított a gyors, célzott beavatkozás. A szakértők egy ilyen esetben, az adott sebezhetőség azonosítását és elemzését követően átfordítják azokat az Invitech Solutions által kezelt eszközök biztonsági menedzsmentje alá, itt végzik el a beavatkozást a hiba kivédésére. A biztonsági eszközmenedzsment célja, hogy a lehető leggyorsabban, az adott eszközre szabott beavatkozás induljon egy esetleges biztonsági incidenst követően - ezeket a SOC folyamatosan aktív csapata manuálisan indítja el.

A biztonsági munkák során felhalmozódó, hatalmas mennyiségű naplóinformáció aggregálásában és elemzésében a SOC logmenedzsment szolgáltatása és SIEM rendszere segít, amellyel egyben a különböző adatok közötti összefüggések is elcsíphetők. Ezek további segítséget nyújtanak a biztonsági szakértőknek a várható biztonsági kockázatok előrejelzésében és elhárításában. A csapat persze nem csak a belső logadatokat, hanem a piaci trendeket is folyamatosan figyeli, hogy mindig felkészült legyen az aktuális fenyegetésekkel szemben. A felsoroltakon túl az Invitech Solutions megoldása a különböző nemzetközi szabványoknak való megfelelésben is segít, mint a PCI DSS vagy a CIS. A SOC megvizsgálja, hogy az adott rendszer esetlegesen hol tér el a felsorolt standardok által támasztott kritériumoktól és javaslatokat is tesz a cégeknek a szükséges módosításokra.

Összességében a vállalat a tapasztalt szerver-specialista és IT-biztonsági szakembercsapat munkájától, átláthatóbb, átjárhatóbb és természetesen jóval biztonságosabb rendszereket ígér, saját cégre szabható, menedzselt megoldásokkal - miközben a belső erőforrásokra háruló feladatok akár 65 százalékkal csökkennek.

[Az Invitech Solutions megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.