Szerző: Asztalos Olivér

2017. február 20. 13:00

VxRailre költözik a Dell EMC vállalati hibrid felhője

Összehozza a VxRailt és az Enterprise Hybrid Cloudot a Dell EMC, ezzel reagálva a folyamatosan növekvő hibrid felhő igényekre.

VxRail hiperkonvergens gépeken is elérhető lesz a Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud (EHC), azaz a cég vállalati hibridfelhős megoldása. A Dell EMC ősszel jelentette be az egyesült márkanév alatt született új VxRail építőkockát, amely szervert, hálózatot és (szoftveres) tárolót egyaránt tartalmaz, abból virtualizált infrastruktúra hozható létre könnyen és gyorsan az ugyancsak a csomag részét képző VMware szoftverekkel. A Dell EMC szerint folyamatosan nő az igény hibridfelhős megoldásokra, az EHC és a VxRail egyesítésével pedig egy komplett, rendkívül gyorsan és egyszerűen telepíthető megoldást kaphatnak a vállalatok.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Dell EMC szerint az üzleti kritikus környezethez ideális EHC-t kisebb telepítésekhez optimalizált, ugyanakkor a helytakarékos és költséghatékony rendszer jól skálázható, szükséges szerint könnyen növelhető a kapacitás. A cég továbbá kiemeli, hogy a rendszer üzembe helyezése nagyon egyszerű, az Enterprise Hybrid Cloud szoftveres stack telepítése automatizált, ami a kockázat mellett a telepítési költségeket is csökkenti.

A tavaly októberben bemutatott hiperkonvergens megoldások már PowerEdge alapokra épülnek, a Dell-EMC egyesülés lezárásával fokozatosan optimalizálja portfólióját a vállalat. A VxRail korábban (még VMware EVO:RAIL név alatt) csupán egy szoftverrendszert jelentett, melyet a VMware hardvergyártó partnerei saját vason vittek piacra. A rendszereknek előre konfigurált és tesztelt szoftverek futnak, a vevő pedig egy "kulcsrakész" megoldást kap, amit ideális esetben akár néhány nap alatt teljesen integrálhat meglévő informatikai rendszerébe. Az VxRack alapja természetesen a vSphere, benne a Virtual SAN, a vCenter Server és Log Insight. A vállalat szerint az appliance felhasználói felülete elég egyszerű ahhoz, hogy a rendszert az áram és a hálózat csatlakoztatását követően 20 perc alatt használatba lehessen venni.

A HCI VCE VxRail appliance-ek nagyjából egy éve vannak a piacon, ez idő alatt pedig több mint 8000 node talált gazdára, a körülbelül 65 petabájtos tárkapacitás és 100 000 processzormagot jelentő mennyiség 78 ország 1000 különböző vásárlójánál landoltak. Ezzel a Dell EMC különféle HCI-s megoldásainak értékesítése a teljes hiperkonvergens piac bevételének 28 százalékát tette ki az előző év harmadik negyedévében,  az áprilistól elérhető EHC-s Dell EMC VxRail appliance-szel pedig még nagyobb szeletet próbál kiharapni a növekvő tortából a Dell EMC.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról