Szerző: Bodnár Ádám

2014. szeptember 2. 11:47

Vezetőt váltott az Angry Birds fejlesztője, a Rovio

Új elnök-vezérigazgatót nevezett ki a finn Rovio, amely az Angry Birds játékokkal robbant be a köztudatba, a csúzliból lőtt madarak sikerét azonban azóta sem tudta megismételni.

Az Angry Birds alighanem a mobilos videojáték-forradalom egyik első zászlóvivője, a madarakkal való lövöldözést alighanem mindenki kipróbálta már legalább egyszer, aki okostelefont vett a kezébe az elmúlt öt évben. A fejlesztő Rovio jó néhány bőrt lehúzott a játékról, a sorozat sikerét azonban nem tudta megismételni.

Valószínűleg nem közismert, hogy a Rovio 2009 decemberében megjelent sikerjátéka, az Angry Birds a 2003-ban megalapított cég ötvenkettedik kiadott szoftvere volt. A játék villámgyorsan ért el óriási népszerűséget, letöltések száma meghaladta az egymilliárd darabot, kis túlzással nincs olyan okostelefon a világon, amelyre ne lett volna feltelepítve legalább a sorozat egyik része. Az Angry Birds játékok sikerét meglovagolva a Rovio plüssjátékokat, társasjátékot, könyveket, sőt, még italt is kiadott - a cég árbevételének majdnem fele része ma ezekből folyik be.

A vállalat közben mobiljáték-fejlesztő cégből átalakult egy szórakoztatóipari kiadóvá. A Rovio igyekezett újabb befektetéseket indítani és a mobilos játékok mellett egészen új területen is megismételni az appok sikerét, beleértve az animációs filmeket, videóterjesztést. A munka el is kezdődött, a cég animációs stúdiója egy egész estés rajzfilmen és egy tévésorozaton is dolgozik állítólag. Emellett Rovio Stars néven indult el egy mobiljáték-kiadó, ahol a finnek közel kész játékprojekteket karolnak fel és az ígéret szerint százmilliós közönségüket aktivizálva indítják el a névtelenségből érkezőket a hírnév útján.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A madaras játékok azonban amilyen gyorsan berobbantak, olyan gyorsan el is tűntek, 2013-ban a Rovio árbevétele alig nőtt, 156 millió eurót tett ki a 2012-es 152 millió után. Az új befektetések, amelyeknek az eredményei pedig csak a jövőben lesznek kézzelfoghatók, vitték a pénzt, mint ahogy a megduplázott, 800 főre duzzadt létszám is, ennek eredményeképp a cég profitja megfeleződött, 26,9 millió euróra esett. Feltehetően a gyenge eredmények miatt halasztotta el a cég a tőzsdére lépést is, korábban még arról beszélt a vezetőség, hogy a New York-i vagy a hongkongi parkettre vezetik be a Rovio részvényeket, újabban azonban már arról szólnak a nyilatkozatok, hogy a közeljövőben nem várható nyilvános részvénykibocsátás.

A pénzügyi mutatók visszaesése és az új kezdeményezések kudarca (a Rovio Stars által kiadott játékok egyike sem lett igazán nagy siker) miatt az elnök-vezérigazgatót is lecserélte a vállalat. A korábbi vezető Mikael Hed, aki a tulajdonos Kaj Hed fiat, az igazgatótanács tagjaként továbbra is részt vesz az irányításban, a napi ügyeket azonban az év vége után Pekka Rantala irányítja. Rantala a Hartwall nevű italgyártó vállalat éléről érkezett a Rovióhoz a nyáron kereskedelmi igazgatói posztra, de komoly mobilpiaci tapasztalattal a háta mögött, a Hartwall előtt ugyanis 14 évet húzott le a Nokiánál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról