:

Szerző: HIRDETÉS

2014. június 15. 18:15

Avaya: szolgáltatások a call centeren túl

Videokommunikációban, a felhőben és szoftverrel vezérelt hálózatokban erősít, és bővíti Budapesten működő, nemzetközi szolgáltatóközpontját az Avaya.

Az Avaya név hallatán sokan ma is az IP-telefóniára, nagyvállalati vezetők pedig a call center megoldásokra asszociálnak, noha a cég portfóliója ennél sokkal szélesebb. Gombár György a HP, a Motorola, a Sun és a Teradata után 2014 februárjában azzal az elhatározással vette át a magyar leányvállalat vezetését, hogy erre a hazai piac figyelmét is felhívja.

Az Avaya a termék- és szolgáltatáskínálatát tekintve a stratégiáját négy pillérre építi. Kettőt közülük - az egységes kommunikációt (unified communication) és a contact-, illetve call centerek területét - már a magyar vállalati felhasználók is első kézből ismerik. Független elemzők adatai szerint a 400 főnél nagyobb call centerek szegmensében közel 100 százalékos a cég piaci részesedése Magyarországon. Akvizíciók révén azonban az elmúlt években két további területen is megerősítette az Avaya a jelenlétét: a két éve felvásárolt Radvision technológiájával fejlett videokonferencia-rendszereket szállít, a Nortel nagyvállalati üzletága pedig még korábban került a portfólióba, ezen alapul az élvonalbeli adatkommunikációs kínálat. Az Avaya e két területen viszonylag kevéssé ismert Magyarországon.

A felhőszolgáltatások és a mobil eszközök hihetetlenül népszerűek a lakosság körében, így nem meglepő, hogy a kapcsolattartás és tartalommegosztás fogyasztói piacra szánt eszközei a munkavégzés módjára is kihatnak. A fiatalabb munkavállalók számára már fontos szempont, hogy munkahelyükön azokat miként, milyen támogatás és feltételek mellett használhatják. Éppen ezért az Avaya számos megoldást kínál a video- és a felhőalapú kommunikáció területén. A videokommunikáció szerepe, a köré épülő kollaborációs technikákkal együtt, rohamosan nő a kapcsolattartás és az együttműködés területén. Az irántuk mutatkozó igény a legszélesebb körben elterjedt, kamerát tartalmazó digitális eszközökkel és ingyenes, felhőalapú megoldásokkal is kiszolgálható, méghozzá bárhol és bármikor.

Az üzleti felhasználás azonban gyakran nagyobb sávszélességet, jobb kép- és hangminőséget, az információcsere erősebb védelmét követeli meg. Az ilyen helyzetekre is kínál a cég fejlett videokonferencia-rendszereket, sőt rájuk épülő, vertikális megoldásokat, például az egészségügy és az oktatás számára. Élő videoközvetítés útján ezek a megoldások az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Izraelben már a gyakorlatban is segítik orvosi konzíliumok megtartását, a távműtétek elvégzését, valamint az orvostanhallgatók képzését. A fiatal munkavállalók által preferált videokommunikáció, valamint a kapcsolattartás és együttműködés más, közösségi eszközei, szolgáltatásai mellett az ilyen iparági megoldások is létjogosultak a magyar piacon. Mindehhez egyre nagyobb sávszélesség, lefedettség és térerő szükséges.  Ehhez szállít az Avaya megfelelő adatkommunikációs megoldásokat.

Az egységes üzenetkezelés, call center és videokommunikáció területén kínált megoldások mindegyikét a nyilvános felhőben, szolgáltatásként is elérhetővé tette a cég, kis- és középvállalatok számára is. Májusban jelentette be Collaboration Pod integrált megoldást, amellyel a távközlési cégek Unified Communication as a Service (UCaaS) és Call Center as a Service (CCaaS) szolgáltatásokat adhatnak ügyfeleiknek, például menedzselt magánfelhőként, illetve a nagyvállalatok házon belül üzemelő magánfelhő-környezetet is ugyanilyen könnyen kialakíthatnak kommunikációs szolgáltatásaikhoz.

Miután egyre több funkció kerül a felhőbe, az adatkommunikációs hálózatok olyan összetetté és drágává váltak, hogy a szállítók ma már szoftveres vezérléssel, automatizálás útján igyekeznek csökkenteni az infrastruktúrák kialakításával és üzemeltetésével járó költségeket. Ilyen SDN (Software Defined Network) infrastruktúrát épített az Avaya nemrég a Szocsiban megrendezett téli olimpia szervezőinek. Az ottani hálózat amelynek telepítésében magyar szakemberek is közreműködtek mindössze pár hét alatt elkészült, 90 kilométer optikai kábelt, 2500 Wi-Fi hozzáférési pontot tartalmazott, 40 ezer felhasználót, 120 ezer mobil eszközt szolgált ki, és 54 tbps-os sávszélességet biztosított, ami a zökkenőmentes, valós idejű HD videoátvitelhez is elegendőnek bizonyult.

Magyarországon az Avaya az említett négy terület mellett egy ötödik kompetenciát is kiépített, régiónkban a Budapesten működő Nemzetközi Támogató Központból szolgálja ki ügyfeleit, immár tíz éve. Ma már 120 szakember dolgozik itt, munkájuk Írországtól Kamcsatkáig kihat az ügyfeleknek adott szolgáltatások minőségére. A létszámot idén további 20 kollégával bővítik, az Avaya ezzel is kifejezésre juttatja elkötelezettségét Magyarország irányában. A támogatóközpont működése a magyar tudás exportjának is felfogható, amely a hazai felsőoktatás eredményeire épít. A tudásáramlás ugyanakkor kétirányú, professzionális szolgáltatásokat adó szakemberek külföldi tapasztalatokat hoznak haza, így az Avaya a magyar piacon jelen levő cégek között az egyik legfelkészültebb mérnökgárdával büszkélkedhet.

Termékinformációk: www.avayacenter.hu

[Az Avaya megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.