Szerző: Hlács Ferenc

2013. július 12. 09:47

Dropbox: "helyettesíteni fogjuk a merevlemezt”

Megtartotta első fejlesztői konferenciáját a Dropbox. A cég nem kis célt tűzött ki maga elé, vezérigazgatója úgy fogalmazott: “helyettesíteni fogjuk a merevlemezt”.

HIRDETÉS

Megtartotta első fejlesztői konferenciáját a Dropbox. A felhős tárhelyszolgáltatás DBX névre hallgató rendezvényén a szoftverkészítők munkáját megkönnyítő pluginek mellett egy új Datastore API-t is bemutatott, amely lehetővé teszi az egyes alkalmazások beállításainak szinkronizálását a különböző eszközök között.

Nagy fába vágta a fejszéjét a Dropbox, amely hat éves működése alatt mintegy 175 millió felhasználóra tett szer. “Helyettesíteni fogjuk a merevlemezt” - jelentette ki Drew Houston  vezérigazgatója arra utalva, hogy a cég szolgáltatása a hardver szellemi utódja lesz. Ehhez viszont komoly segítségre lesz szüksége, így a vállalat a San Franciscóban megrendezte első fejlesztői konferenciáját, a DBX-et. Az elmúlt hat évben rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, sok “harci sebet” szereztek a Dropbox megalkotói, Houston szerint a kérdés csak az, mindezt hogy kamatoztassák úgy, hogy azzal fejlesztők dolglát is megkönnyítsék. Első lépésnek a fájlok egyszerűbb megosztását és mentését tűzte ki az egyes weboldalakról és  mobil alkalmazásokról.

A vállalat a konferencián ennek megfelelően olyan plugineket jelentett be, amelyek könnyebbé teszik a szolgáltatás integrálását a különböző alkalmazások és weboldalak létrehozása során. Az úgynevezett “Drop-in”-ek önálló widgetek, amelyek egyszerűen beültethetők bármely felhasználói felületre. Kettő is van belőlük, a “Chooser” és a “Saver”. Előbbivel az internetes oldalakról és az alkalmazásokból férhetünk hozzá Dropbox-fiókunk tartalmához anélkül, hogy el kellene hagynunk az adott felületet; utóbbi pedig lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással elmentsük oda a kívánt fájlokat.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Savert nem most látni először, áprilisban ugyanis ennek segítségével valósították meg a Dropbox beépítését a Yahoo! e-mail szolgáltatásába, egyszerűbbé téve ezzel a csatolmányok kezelését. De nem a felkiáltójeles vállalat az egyetlen, amely lát fantáziát a pluginekben, azok alkalmazását már olyan cégek is elkezdték mint a Shutterstock, a Check, az Outbox vagy a Loudr. A Yahoo! vezető termékmenedzsere David McDowell szerint a Drop-inek nagyban megkönnyítik a fejlesztők munkáját, hiszen a hitelesítés, a könyvtárstruktúra és az egyes fájlok kiválasztásának UI elemei is előre adottak.

A DBX rendezvény egyik legnagyobb bejelentése, amely egyben talán a cég eddigi legkomolyabb fejlesztése is, a Datastore API. A fejlesztői eszköz segítségével a Dropbox már nem csupán a felhasználók dokumentumait képes tárolni, hanem a különböző alkalmazások információit is, mint például az egyes játékok mentései vagy adott programok személyes beállításai. Így a munka vagy játék eltérő platformra áttérve is ugyanúgy folytatható Dropbox segítségével. Drew Houston szerint ez az opció egyetlen hasonló szolgáltatásnál sem található meg, és talán ez áll eddig a legközelebb a vállalat merevlemez-helyettesítő ambícióihoz.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.