Szerző: HWSW

2012. július 16. 08:59

Az ASTRA műholdas platformja ideális megoldás a tévéadás vételére

A digitális átállásnak köszönhetően a televíziós és rádiós műsorszórás az európai uniós országok többségében dinamikusan fejlődik. A folyamatban a műholdas műsorszórás is fontos szerepet játszik, mint a legelterjedtebb vezeték nélküli műsortovábbítási technológia.

A 35 európai és észak-afrikai ország műholdas televíziós ellátottságáról tájékoztató Satellite Monitor felmérés nemrégiben közzétett eredményei szerint a műhold először lett a vezető televíziós infrastruktúra Európában, megelőzve a földfelszíni sugárzású és kábeles vételt. A statisztikák szerint megközelítőleg 84 millió európai háztartás rendelkezik műholdas (Direct-to-Home, DTH) televíziós vételi platformmal, ami 22 százalékos növekedés jelent az elmúlt négy évben.

Ez a jelentős növekedés több olyan előnynek köszönhető, amelyet a műholdas platform (DVB-S) más hálózatokhoz képest biztosít. A DVB-S egyik legkézenfekvőbb előnye, amely a digitalizálási folyamatban is döntő szerepet játszott, a gyakorlatilag teljes földrajzi lefedettség. Akár egy nagyvárosban, akár az ország nehezebben megközelíthető helyein élnek az ügyfelek, a műholdas műsorszórási szolgáltatás mindenki számára elérhető. A DVB-S ennek köszönhetően lett a DVB-T tökéletes kiegészítő megoldása a digitalizálási folyamatban.

A végfelhasználók döntését befolyásoló két másik fő tényező a megfizethetőség és a szolgáltatás minősége. Mindössze egy 60 centiméter átmérőjű kis parabolaantenna és egy, a TV-vel összekötött vevőegység szükséges ahhoz, hogy a magyar nézők tudják fogadni az ASTRA műholdjairól érkező jeleket. A nagykapacitású műsorszóró műholdaknak köszönhetően a csatornaválaszték is nagyobb, mint amit a DVB-T rendszerben el lehet érni. Egy olyan parabolaantenna például, amely az ASTRA keleti 19,2 fok orbitális pozíciójú műholdjára mutat, több száz ingyenes nemzetközi program megtekintését teszi lehetővé a nézők számára, egyeseket akár HD minőségben. Azoknak pedig, akik 3D műsorokat szeretnének élvezni, elég a keleti 23,5 fok orbitális pozíciójú ASTRA-műholdra irányítani a parabolaantennájukat, ahol a kódolatlan (FTA; free-to-air) 3D csatornákat sugározzák. Mindkét pozíció (keleti 19,2 és keleti 23,5) könnyedén fogható egyszerre egy kettős műholdvevőfejjel (Duo LNB) rendelkező parabolaantennával.


Útjára indul az SES 51. műholdja, az SES5

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A luxemburgi székhelyű SES a világ vezető műholdas műsorszórójaként több mint 5200 csatornát, köztük 1200-nál is több HD csatornát sugároz. A SES műholdjai a legújabb, 3D-s tartalmak továbbítására is fel lettek készítve, a társaság elsők közt továbbított térhatású tévéadást ügyfeleinek. Azz 1986-os megalakulása óta dinamikusan növekvő vállalat 2012 elején lőtte fel az 50. műholdját.

A SES a releváns piacok mindegyikén igyekszik kedvező árú, jó minőségű tartalmakat kínálni ügyfeleinek. Ez igaz Közép- és Kelet-Európára, azon belül Magyarországra is, ahol a SES közös reklámkampányt indított az egyik legnagyobb magyar műholdas műsorszolgáltató céggel, a P-Sattal. Az együttműködésnek köszönhetően a magyar ügyfelek számára április elejétől elérhetők lettek az SES ASTRA emblémájával ellátott set-top-boxok, amelyek több mint 280 nemzetközi csatornát kínálnak havidíj mentesen, emellett képesek a DVB-T adások vételére is.

Az SES teljes körű marketing- és értékesíti támogatást biztosít minden magyar viszonteladójának, akik a világ legnagyobb műholdas műsorszórójával karöltve használhatják ki a magyarországi digitális átállásban rejlő piaci lehetőségeket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról