Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
>> Hibrid felhőtől a konténereken át, egészen a kvantumprogramozásig - 6 klassz téma a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján. <<

Szoftverfejlesztő céget vett a HTC

Bodnár Ádám, 2010. június 07. 14:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A windowsos és újabban androidos okostelefonjairól ismert tajvani HTC megállapodott az Abaxia szoftvercég felvásárlásáról.

A HTC ma bejelentette, 11 millió euróért megvásárolja a francia Abaxiát, amely mobiltelefonos szoftvereket fejleszt. A 2001-ben alapított vállalat legfontosabb fejlesztései a telefonok készenléti képernyője köré csoportosulnak. A cég szerint a készenléti képernyő (idle screen) a mobilok legértékesebb felülete, amelyet a szolgáltatók értesítésre és értékesítésre is használhatnak. Az Abaxia ehhez egy komplett megoldással rendelkezik, amely tartalmazza a szerveroldali komponenseket is. A vállalat úgy érvel, a szolgáltatók a készenléti képernyő testre szabásával előtérbe tudják tolni saját márkájukat és szolgáltatásaikat.

Az Abaxia másik terméke egy, a készenléti képernyőről elérhető kereső, amely a telefonon tárolt információk (nevek, címek, SMS-ek, e-mailek, dokumentumok, beállítások) mellett akár a weben is képes keresni. A Mobile Finder a szolgáltatók számára lehetővé teszi a keresőkifejezések távoli frissítését, például szponzorált kulcsszavakkal. A cél ugyanaz mint a Mobile Portal esetében, a készenléti képernyőt hasznosítani.

Az Abaxia jelenleg is együttműködik a világ legnagyobb telefongyártóival (Nokia, Samsung, LG, Motorola, HTC, Sony Ericsson) és ügyfelei között találhatóak olyan mobilszolgáltatók mint a Vodafone, a Telefónica és az Orange. A vállalat termékei az összes vezető mobil platformot támogatják, beleértve a Symbiant, az Androidot, a Windows Mobile-t, a Palm OS-t és az iPhone OS-t. A hazánkban lényegében ismeretlen vállalat megoldásai világszerte mintegy 22 millió telefonon vannak jelen.

"Az Abaxia felvásárlásával szélesítjük és mélyítjük szoftverfejlesztési képességeinket hogy felgyorsítsuk az innovációt" - mondta az ügylet kapcsán Peter Chou, a HTC vezetője. "A HTC és az Abaxia korábban is együttműködtek és az üzleteink jól kiegészítik egymást" - tette hozzá Cedric Mangaud, az Abaxia elnök-vezérigazgatója.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
6 klassz téma, 6 jó előadó a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján.