Szerző: Bizó Dániel

2010. június 3. 15:36

Kocka Motorola telefon nem kockáknak

Folytatva Androidra alapozó portfóliójának bővítését, a Motorola formabontó modellt mutatott be. A Flipout névre hallgató érintőképernyős és QWERTY-billentyűzetes okostelefon négyzet alakú formájával akar kitűnni a tömegből, és elsősorban a fiatalabb korosztályokat célozza meg.

A Flipout újszerűsége, hogy felülete négyzetes kialakítású, aminek köszönhetően a Motorola szerint egyaránt jól passzol a zsebbe és kézbe. Ezt tetézi, hogy a mögötte megbúvó QWERTY billentyűzet a jobb alsó saroknál fogva hajtható ki (pivot kialakítás). Az Android 2.1 platformon futó MOTOBLUR felületen a Flipout segíti a kommunikáció és közösségi hálózatok összefogását, természetesen a Facebook, MySpace és Twitter integráció alapvető 2010-ben., de a Gmail és Picasa sem maradhatott ki.

A 120 grammos multitouch készülék 7,2 Mbps HSDPA és Wi-Fi kapcsolatot is támogat, és 1170 mAh kapacitású akkumulátorával papíron 275 perc beszélgetést tesz lehetővé. A 3,2 hüvelykes kijelző felbontása 320x240, pozitívum a GPS, FM rádióvevő és a szabványos 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó, és az autofókuszos kamera. Az Android 2.1 platformnak köszönhetően támogatott a Flash az Android WebKit böngészővel.

A Motorola láthatóan az intenzív online közösségi életet élő fiatalokat célozza meg az újszerű formavilágú Flipouttal, és igyekszik elnyerni kegyeiket. A készülék többféle színben lesz kapható Európában a második negyedévtől, vagyis napokon, heteken belül, természetesen operátortól függő árazással. A Flipout a Motorola ötödik európai androidos készüléke az elmúlt hónapokban, ahogyan a vállalat igyekszik megtalálni új helyét a piacon, mint okostelefon-gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról