:

Szerző: Koi Tamás

2010. április 29. 16:14

DSL-előfizetést is kínál a Vodafone

Tegnap óta nyilvános a Vodafone kínálatában megjelenő új, irodai szolgáltatásának részletei. A SmartOffice teljes körű vezetékes és vezeték nélküli kommunikációt kínál, mobilinternettel és DSL-kapcsolattal.

A brit tulajdonú mobilszolgáltató két konstrukcióban kínálja az április 19-én leleplezett SmartOffice szolgáltatást. A rendszer alapja egy kisebb irodákat kiszolgáló, négy vezetékes csatlakozóval, és WLAN-rádióval ellátott router, amely számos, már piacon lévő megoldáshoz hasonlóan képes megosztani a 3G-s mobilinternet-kapcsolatot a csatlakoztatott számítógépek közt, valamint a vezetékes hálózat kiesése esetén automatikusan át tud váltani mobilnetes elérésre (failover).

A SmartOffice standard csomagnál bruttó 2990 forintos havidíj ellenében 1 gigabájtnyi mobilinternet-forgalmat, 28 forintos mobil, illetve 7 forintos vezetékes irányú percdíjat kínál azoknak az előfizetőknek, akik már rendelkeznek ADSL-eléréssel. A csomag mellé az üzleti előfizetők 9991 forintért vásárolhatják meg a 3G-s modemet, valamint az internet megosztására használható routert.

A Vodafone ugyanakkor azok számára is kínálja a komplett csomagot, akiknél nincs ADSL-elérés telepítve, ráadásul ez esetben alacsonyabb a havidíj, valamint a mobil percdíj is. A SmartOffice csomag előfizetésének feltétele, hogy az ügyfél szerződést kössön az ADSL-szolgáltatásra a Vodafone partnerszolgáltatójával, az Invitel Zrt-vel. Az így létrehozott csomag havonta tízezer forintért kínál 1 gigabájtnyi mobilinternet-forgalmat, valamint egy 5000/500 kbps sávszélességű DSL internetkapcsolatot.

Ez az első olyan konstrukció a Vodafone kínálatában, mellyel a cég - üzleti partnerén keresztül - egyszerre kínál vezetékes és vezeték nélküli, mobilhálózat alapú internetelérést. A cég korábban is nyújtott üzleti ügyfeleinek hasonló, internetmegosztásra alkalmas megoldást (Orffice Box), azzal azonban nem lehetett vezetékes internetet megosztani, és nem lehetett mellé igénybe venni kedvezményes árú vezetékes internetszolgáltatást.

Az Invitelnek egyébként van saját néven árult mobilinternet-csomagja, ezt azonban nem a Vodafone-nal, hanem a Pannonnal kötött megállapodása alapján értékesíti a távközlési szolgáltató.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.