Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 29. 11:52

Magyarországon is elmondja a HP és a Microsoft, mire készülnek együtt

Magyarországon Drajkó László, a Microsoft vezetője és Mohai Gábor, a HP nagyvállalati termékigazgatója jelenti be a két vállalat között januárban kötött együttműködésnek a magyar ügyfeleket érintő részleteit.

HIRDETÉS

Egy május 12-i budapesti rendezvényen árulja el a Microsoft és a HP annak az együttműködésnek a részleteit, amelyet még januárban jelentettek be. A két vállalat három évre szóló stratégiai megállapodást kötött, ennek keretében közösen fejlesztenek előre integrált vállalati informatikai megoldásokat, valamint együttműködnek a rendszerfelügyelet és a virtualizáció területén.

A HP és a Microsoft együttműködése két területre terjed ki elsősorban. Egyrészt a előre integrált és finomhangolt megoldásokat dolgoznak ki bizonyos feladatokra, kezdetben a SQL Server és az Exchange Server futtatására. A cél az, hogy a felhasználónak ne kelljen külön szervert, tárolót, hálózati berendezéseket és szoftvert vásárolnia, majd ezeket telepítenie, hanem egyszerre megkapjon mindent, a gépre telepített szoftvert, amelyet csak el kell indítania.

A vállalatok emellett szorosan együttműködnek a rendszerfelügyeleti és virtualizációs megoldások területén is. Az elgondolás szerint a windowsos környezetek menedzselésére a Microsoft System Center lesz a preferált megoldás még a HP-nál is, a vegyes adatközpontok felügyeletére a HP szoftvereit ajánlják a cégek. A Microsoft felügyeleti megoldásait és a Hyper-V virtualizációs rétegét integrálják a HP menedzsment-eszközeivel, illetve a Business Technology Optimization szoftvercsomaggal, amelynek eredményeképp a felhasználók egy olyan egységes felügyeleti megoldást kapnak, amely segítségével adatközpontjuk minden rétegét monitorozhatják, az infrastruktúrától kezdve az alkalmazásokig, sőt, egészen az üzleti folyamatokig.

A cégek kínálatában emellett megjelennek olyan csomagok kis- és középvállalatok számára, amelyek HP szervereket, tárolókat és hálózati eszközöket tartalmaznak, illetve a MIcrosoft infrastruktúra-szoftvereit (Windows, Hyper-V), a HP Insight szervermenedzsment-szoftvert, a System Center Essentialst, valamint a HP Operations Centert. Ezzel lényegében saját virtualizált adatközpont, egy privát cloud birtokába jutnak a vásárlók.

Hogy ez mit jelent a magyar vállalatok, magyar ügyfelek számára, arról május 12-én a Lurdy-házban beszél Drajkó László, a Microsoft hazai vezetője és Mohai Gábor, a HP nagyvállalati termékigazgatója. A TechNet szemináriumon emellett részt vesznek a Microsoft és a HP hazai szakértői is. Az eseményt a helyszínen, élőben lehet majd figyelemmel kísérni, de az előadások felvételei és prezentációi később elérhetőek lesznek a Microsoft TechNet oldalán . Az eseményre látogatók részletes, magyar nyelvű tananyagot kapnak a Microsoft virtualizációs és felügyeleti eszközeiről. A rendezvény részletes programja és a regisztrációs űrlap itt érhető el.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.