Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 6. 16:11

Itthon is kapható a Motorola Milestone

Megérkezett a magyarországi mobilszolgáltatók kínálatába a Motorola hatalmas sikerű androidos készüléke, a Milestone. Az érintőképernyős, de QWERTY billentyűzettel is rendelkező készülék a vállalat büszkesége.

A magyarországi Vodafone kínálatába is megérkezett az utóbbi idők egyik legsikeresebb okostelefonja, a HWSW által már korábban kipróbált Motorola Milestone. Az Egyesült Államokban tavaly novemberben piacra került készülék hamarabb érte el az egymilliós darabszámot mint annak idején az iPhone, így cseppet sem túlzás nagy áttörésként emlegetni.

Az USA-ban Droidként, Európában Milestone-ként emlegetett készülék egy modern okostelefon minden képességét felvonultatja. A készülékben egy 3,7 hüvelyk átlójú, 854x480 pixeles érintőképernyő kapott helyet, alóla egy teljes QWERTY billentyűzet húzható ki. A 600 MHz-es ARM Cortex A8 processzor mellett egy PowerVR SGX grafikus gyorsító is helyet kapott a Milestone-ban, amelynek beépített memóriája 256 megabájtos, de SD-kártyával akár 32 gigabájtig bővíthető. A telefon HSPA-hálózaton legfeljebb 10,2 megabites letöltésre és akár 5 megabites feltöltésre is képes, képes a 802.11b/g szabványú Wi-Fi hálózatokhoz csatlakozni, emellett Bluetooth 2.1 rádiót is tartalmaz.

\"\"

A Milestone volt az első telefon, amely a Google Android 2.0 verzióját tartalmazta, azonban március végén megérkezett a készülékre a 2.1-es frissítés is. Az új szoftver már tartalmazza az \"élő\", azaz animált háttérképeket tartalmaz, a nyitóképernyőn már 9 panelre terpeszkedhetnek a parancsikonok és widgetek, jobb a kamerát kezelő alkalmazás, emellett a sebesség is növekedett valamelyest.

A Milestone-ért a Vodafone-nál 104 ezer forintot kell fizetni előfizetéses konstrukcióban, VitaMAX csomaggal pedig 119 ezer forinba kerül a telefon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról