Szerző: Koi Tamás

2009. április 15. 16:04

Ismét hardverhiba miatt kárpótolja az Xbox-tulajokat a Microsoft

Újabb hibajelenséget vesz fel Xbox 360 konzoljánál a Microsoft azok közé a hardveres meghibásodások közé, melyekre nem az alapnak számító egy, hanem három év ingyenes javítást vállal. Az E74 hibajelenség a gép 2005-ös megjelenése óta kísértő, három vörös LED felvillanásával jelző súlyos hardverhibához hasonlóan konstrukciós hiba, ám a gyártó szerint jóval kevesebb felhasználót érint, mint a 2007-ben elismert, és jelentős anyagi ráfordítással korrigált baki.

[HWSW] Újabb hibajelenséget vesz fel Xbox 360 konzoljánál a Microsoft azok közé a hardveres meghibásodások közé, melyekre nem az alapnak számító egy, hanem három év ingyenes javítást vállal. Az "E74" hibajelenség a gép 2005-ös megjelenése óta kísértő, három vörös LED felvillanásával jelző súlyos hardverhibához hasonlóan konstrukciós hiba, ám a gyártó szerint jóval kevesebb felhasználót érint, mint a 2007-ben elismert, és jelentős anyagi ráfordítással korrigált baki.

Breakdown

A Microsoft két éve valamivel több mint egymilliárd dollárt különített el annak a hardverhibának a kiküszöbölésére, melyért szakértők szerint a konzol elégtelen hűtése tehető felelőssé. A korai Xbox 360 konzolok jelentős részét érintő hibát az okozta, hogy a gép belsejében felgyülemlett hőt képtelen volt megfelelően elvezetni a hűtési rendszer, ez pedig az alaplap deformációjához vezethetett. A játékgépek halálát az esetek túlnyomó többségében végül az okozta, hogy a chipek forrasztásai nem bírták el az így fellépő feszültséget, és felrepedtek, vagy kiszakadtak. Az így meghibásodott játékgépet be sem lehetett kapcsolni, a súlyos problémát az előlapon felvillanó három vörös LED jelezte (a hibajelenséget ez alapján keresztelték el Xbox-felhasználók Red Ring Of Death-nek).

Az E74 kódjelű hibajelenséget is vörös LED felvillanása jelzi, igaz, ezúttal csak egy jelzőfény világít a három közül, emellett a konzol a bekapcsolás után nyolc nyelven az "E74. Rendszerhiba. Kérjük vegye fel a kapcsolatot az Xbox terméktámogatással" üzenetet írja ki a kijelzőre, az operációs rendszer betöltődése pedig nem folytatódik, azaz a gép lényegében használhatatlanná válik.


Ana (jobbra lent), a lehetséges bűnös

Bár a fenti hibajelenség a konzol 2005-ös debütálása óta ismert és jelen lévő probléma, egészen tavaly novemberig nem okozott fejfájást nagyobb tömegek számára. Egyes spekulációk szerint az E74 hibakód éppen ezért az Xbox 360 konzolokhoz tavaly novemberben kiadott őszi rendszerfrissítéssel hozható összefüggésbe, a Microsoft ezt azonban nem erősítette meg, miként azt a feltételezést sem, hogy a problémát az Ana nevű videojel-átméretező áramkör túlhevülése és meghibásodása okozza.

Visszajár a pénz

A gyártó hivatalos álláspontja szerint az E74-es hibát a felhasználók "nagyon kis hányada" jelentette eddig, ám mivel a hibajelzés kapcsolatban áll a három vörös villogó fény hibakóddal, ezért a javítási költségeket a cég állja -- visszamenőlegesen is. Ez azt jelenti, hogy akik eddig fizettek a konzol kijavításáért, utólag visszakapják a pénzüket. Tóth Gábor, a Microsoft Magyarország PR-menedzsere lapunk megkeresésére elmondta, hogy az akció hazánkra is vonatkozik: a cég saját adatbázisa alapján e-mailben vagy levélben értesíti a vásárlókat arról, hogyan juthatnak hozzá a nagyjából 90-110 eurónak megfelelő összeghez.

A Microsoft terméktámogatási weboldalán szereplő információk szerint a vállalat 4-12 héten belül kártalanítja ügyfeleit, aki július 1-ig nem kap értesítést ennek módjáról, annak november 1-ig van lehetősége arra, hogy a www.xbox.com/support oldalt felkeresve egyedi igényt nyújtson be. A gyártó ezzel együtt leszögezi, hogy a konzolon végzett fejlesztéseknek köszönhetően az újabb modelleknél csökken az E74 hibakód előfordulási valószínűsége.

Bár a gyártó gesztusa a magyar gyakorlatban gálánsnak is tekinthető, a három éves kiterjesztett garanciával voltaképpen csupán a rá váró fogyasztói jogorvoslati eljárásoknak megy elébe a cég. Magyarországon a szavatossági jogokról rendelkező Polgári Törvénykönyv 308. §-a például azt írja elő, hogy a fogyasztó a teljesítés (jelen esetben vásárlás) időpontjától számított hat hónapig érvényesítheti szavatossági jogait, kivéve, ha a hiba a jellegénél vagy a dolog természeténél fogva ez alatt az idő alatt nem volt felismerhető, nem jelentkezett (Ptk. 308/A. (1) bekezdés). Utóbbi esetben a szavatossági jogok érvényesítési határideje a teljesítés időpontjától számított három év (tartós használati cikkeknél).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról