Szerző: Dojcsák Dániel

2009. március 16. 17:28

Megszellőztette titokzatos netbookját a Lenovo

Ma reggel a Lenovo közvetett módon erősítette meg az eddig csak pletykákból ismert divatos mini-netbookját, hisz közleményben vagy egyéb módon nem adott hírt a Pocket Yoga kódnevű készülékről, viszont az egyik hivatalos fotófeedjébe több képet is feltöltött az ultra-szélesvásznú jövevényről.

[HWSW] Ma reggel a Lenovo közvetett módon erősítette meg az eddig csak pletykákból ismert divatos mini-netbookját, hisz közleményben vagy egyéb módon nem adott hírt a Pocket Yoga kódnevű készülékről, viszont az egyik hivatalos fotófeedjébe több képet is feltöltött az ultra-szélesvásznú jövevényről.

Már korábban is voltak feltételezések, hogy a Lenovo követi a japán Sony-t és a VAIO P-sorozatához hasonló formátumú netbookot mutat be, a most bemutatott képek viszont felülmúlják a várakozásokat. Míg a Lenovo S10 netbookja a kritikusoktól épp azt a címkét kapta meg, hogy teljesen semleges, minden egyediséget nélkülöző, kötelező darab a kínai gyártó repertoárjában, addig a Pocket Yoga egy ízléses, elegáns zsebkészülékként mutatkozik be.


A tartalomról egyelőre nincsenek információk, ugyanis a fotókon kívül a Lenovo semmilyen információt nem hozott nyilvánosságra, de feltehetőleg kollégáihoz hasonlóan Intel Atom processzor hajtja majd. A VAIO P-sorozatával ellentétben ennek a kijelzője kihajtható, így gyakorlatilag egy jegyzetfüzet méretű tabletként is funkcionál, amellett, hogy QWERTY-billentyűzete révén teljes értékű gépként is használható.


A Pocket Yoga külső és belső borítása is, az oldalszéleket és a billentyűzetet leszámítva barna bőrből készül, ami a fényes fekete billentyűzet és a szintén fényes kijelző nélkül is eleganciát kölcsönöz a netbooknak. A képek tanúsága szerint a kijelzőt kihajtva, a vastag stylus-szal együtt egy nagyobb méretű \"jegyzetfüzetet\" kap majd a felhasználó, ami a gép egész méretét figyelembe véve (farzsebben elfér), merőben kibővíti a netbookok felhasználási lehetőségeit. Arról nem is beszélve, hogy az elsőre csak dizájnelemnek tűnő bőrpánt, mellyel összefogható a netbook két lapja, leválasztva egérként is funkcionál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról