Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Elkészültek az első héjak a moduláris mobiltelefonhoz

Bányai György, 2009. február 12. 13:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Épp egy éve adtunk hírt a modu moduláris mobiltelefonról, mely egy igen könnyű és kicsi magkészülékből és az ezt kiegészíteni hivatott kabátokból, héjakból áll, melyek akár extra képességekkel is felvértezhetik a központi egységet. A Modu most bejelentette, hogy elkészültek a parányi mobil köré az első héjak, melyeket majd a közelgő Mobile World Congress szakkiállításon láthatnak a Barcelonába látogatók.

hirdetés
[HWSW] Épp egy éve adtunk hírt a modu moduláris mobiltelefonról, mely egy igen könnyű és kicsi magkészülékből és az ezt kiegészíteni hivatott kabátokból, héjakból áll, melyek akár extra képességekkel is felvértezhetik a központi egységet. A Modu most bejelentette, hogy elkészültek a parányi mobil köré az első héjak, melyeket majd a közelgő Mobile World Congress szakkiállításon láthatnak a Barcelonába látogatók.

A modu központi mobiltelefon mag egy csupasz, 2 gigabájt memóriával és saját kijelzővel ellátott, mindössze 7 gombbal rendelkező minimáltelefon, mely zenelejátszó- és háttértár funkciókkal is rendelkezik, de ezeket a képességeket extra, akár külső gyártók által is készített kiegészítőkkel lehet szélesíteni. A modu esetében a héjak adják meg a központi magtelefon ízét, melyek közül négy változat is bemutatkozik a közelgő Mobile World Congress rendezvényen.

Három modu kabátvariáció
Három modu kabátvariáció

A modu night jacket jövőbemutató formavilággal és villogó fényekkel alkalmazkodik az éjszakai élethez, természetesen a kijelző (melyről még nem derült ki, hogy a magkészüléké-e, vagy egy, a héj által tartalmazott, nagyobb felbontású változat) témája is a klubok hangulatát idézi. A street art jacket a maghoz adott plusz lehetőségei között sztereo hangszórópárost és burkolatra kivezetett zenelejátszó gombokat találunk. A modu classic jacket az általános mobiltelefon-funkciókra fókuszál, a mindennapos kommunikáció által megkívánt, modern külsővel ruházza fel a magkészüléket. A modu express jacket játékos formavilága a szórakozásra összpontosít.

A csupasz Modu mag
A csupasz Modu mag

Maga a mag 72 x 37 x 7,8 milliméteres méretű, mindössze 40,1 grammot nyom, a hanghívások mellett képes rövid szöveges üzenetek kezelésére és MP3 állományok lejátszására is. A beépített hangszóró, a Bluetooth modul szintén alaptartozék. USB-s memóriakulcsként is használható, mert 2 gigabájtnyi memória, valamint USB 2.0 csatoló is helyet kapott benne. Az izraeli gyártó az év második negyedévére igéri a piaci megjelenést, 200 dolláros magtelefon árral, melyhez alapesetben két kabát jár. A további héjak 25 és 100 dollár közötti áron várhatóak, függően azok kiegészítő szolgáltatásaitól.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!