Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Nyílt forrású mobilalkalmazás-fejlesztő eszköz a Suntól

Bodnár Ádám, 2008. augusztus 15. 12:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sun kiadta a Light-weight UI Toolkitet (LWUIT), amely segítségével mobiltelefonos Java-alkalmazások felhasználói felületét lehet megtervezni és könnyedén elkészítei. A

[HWSW] A Sun kiadta a Light-weight UI Toolkitet (LWUIT), amely segítségével mobiltelefonos Java-alkalmazások felhasználói felületét lehet megtervezni és könnyedén elkészítei. A

"Az LWUIT kiadásával a Sun megerősíti elkötelezettségét a mobilos fejlesztői közösség mellett" -- mondta Craig Gering, a Sun beágyazott Java-rendszerekért felelős vezetője, aki kiemelte, hogy az LWUIT nagy segítségére lehet a fejlesztőknek, mert az ezzel elkészített felhasználói felületek minden Java-képes eszközön futnak. Terrence Barr, a Sun Java Mobile & Embedded "nagykövete" szerint máris számos mobilszoftver-fejlesztő cégnél használják az LWUIT-t.

A májusi JavaOne konferencián bejelentett LWUIT eddig csak előzetes változatban, binárisként volt elérhető a fejlesztők számára, mostantól azonban bárki elérheti a végleges verziót, ugyanis a szoftver forráskódját is nyilvánosságra hozta GPLv2+Classpath Exception licenc alatt.

Ettől a lépéstől a fejlesztőeszköz gyors terjedése mellett azt is várja a Sun Microsystems, hogy a későbbiekben a felhasználói visszajelzések alapján fejlődhessen tovább. A Classpath Exception lehetővé teszi, hogy az LWUIT-vel létrehozott felületeket zárt forrású, kereskedelmi termékekben is felhasználhassák a fejlesztők.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!