:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 15. 12:00

Nyílt forrású mobilalkalmazás-fejlesztő eszköz a Suntól

A Sun kiadta a Light-weight UI Toolkitet (LWUIT), amely segítségével mobiltelefonos Java-alkalmazások felhasználói felületét lehet megtervezni és könnyedén elkészítei. A

[HWSW] A Sun kiadta a Light-weight UI Toolkitet (LWUIT), amely segítségével mobiltelefonos Java-alkalmazások felhasználói felületét lehet megtervezni és könnyedén elkészítei. A

"Az LWUIT kiadásával a Sun megerősíti elkötelezettségét a mobilos fejlesztői közösség mellett" -- mondta Craig Gering, a Sun beágyazott Java-rendszerekért felelős vezetője, aki kiemelte, hogy az LWUIT nagy segítségére lehet a fejlesztőknek, mert az ezzel elkészített felhasználói felületek minden Java-képes eszközön futnak. Terrence Barr, a Sun Java Mobile & Embedded "nagykövete" szerint máris számos mobilszoftver-fejlesztő cégnél használják az LWUIT-t.

A májusi JavaOne konferencián bejelentett LWUIT eddig csak előzetes változatban, binárisként volt elérhető a fejlesztők számára, mostantól azonban bárki elérheti a végleges verziót, ugyanis a szoftver forráskódját is nyilvánosságra hozta GPLv2+Classpath Exception licenc alatt.

Ettől a lépéstől a fejlesztőeszköz gyors terjedése mellett azt is várja a Sun Microsystems, hogy a későbbiekben a felhasználói visszajelzések alapján fejlődhessen tovább. A Classpath Exception lehetővé teszi, hogy az LWUIT-vel létrehozott felületeket zárt forrású, kereskedelmi termékekben is felhasználhassák a fejlesztők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.