Szerző: Ady Krisztián

2007. március 2. 15:37

Ingyenes feliratozó program és sablonok a LightScribe-os DVD-lemezekhez

Ingyenes feliratozó alkalmazást és ehhez készült sablonokat lehet letölteni a LightScribe lemezek írására képes DVD-írókhoz a technológia népszerűsítésére és támogatására létrehozott weboldalról, ráadásul nem csak Windows, hanem Linux és Mac OS X operációs rendszerekhez. Az alkalmazás feleslegessé teszi a különálló íróprogram használatát, feltéve, hogy DVD-írónkhoz kaptunk egyáltalán ilyen szoftvert.

[HWSW] Ingyenes feliratozó alkalmazást és ehhez készült sablonokat lehet letölteni a LightScribe lemezek írására képes DVD-írókhoz a technológia népszerűsítésére és támogatására létrehozott weboldalról, ráadásul nem csak Windows, hanem Linux és Mac OS X operációs rendszerekhez. Az alkalmazás feleslegessé teszi a különálló íróprogram használatát, feltéve, hogy DVD-írónkhoz kaptunk egyáltalán ilyen szoftvert.

A HP által kifejlesztett, lassan minden kereskedelmi forgalomban kapható DVD-író által támogatott LightScribe technológia lehetővé teszi, hogy a különleges felülettel ellátott CD- és DVD-lemezek feliratozható oldalán, a lemez megfordítását követően monokróm, azaz szürkeárnyalatos képeket, logókat és feliratokat hozzunk létre. Egy kép kiváló minőségű lenyomata körülbelül 30-40 perc alatt hozható létre jelenleg a 12 cm-es lemez felületén.

LightScribe Simple Labeler

Az utóbbi időben nem csak a hagyományos színben, hanem színes kivitelben is kaphatóvá váltak ezek a lemezek, melyek olcsóbbak is lettek. A fenti linken letölthető alkalmazás a Windows XP beépített CD-írási képességével kombinálva egyszerűbb lemezek elkészítésénél szükségtelenné teszi a külső DVD-író, feliratozó alkalmazások használatát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról