Szerző: Ady Krisztián

2007. február 5. 15:57

Optikai képstabilizátor és nagy érzékenység a Samsung új kompakt fényképezőgépében

[Clubic.com] Újabb kompakt digitális fényképezőgéppel bővült a Samsung New Vision, azaz NV-sorozata: az NV11 az NV10 továbbfejlesztett változata. A 10 megapixeles érzékelővel felszerelt készüléket nagyobb optikai zoomra képes objektívvel, hajszálnyival nagyobb képátlójú LCD-kijelzővel és magasabb ISO érzékenységet biztosító képfeldolgozó áramkörrel látták el.

[Clubic.com] Újabb kompakt digitális fényképezőgéppel bővült a Samsung "New Vision", azaz NV-sorozata: az NV11 az NV10 továbbfejlesztett változata. A 10 megapixeles érzékelővel felszerelt készüléket nagyobb optikai zoomra képes objektívvel, hajszálnyival nagyobb képátlójú LCD-kijelzővel és magasabb ISO érzékenységet biztosító képfeldolgozó áramkörrel látták el.

Az NV11 az NV-sorozattól megszokott különleges menürendszerrel, az úgynevezett "Smart Touch" vezérlőgombokkal rendelkezik, melyek funkciói az adott menü, környezet szerint változhatnak. A 2,5 hüvelykes kijelzőt 2,7 hüvelykesre cserélte a Samsung, a 10 megapixeles érzékelőre pedig pedig optikai képstabilizátoron és 3x-os helyett ötszörös optikai zoomra képes objektíven keresztül vetül a fény.

Az optikai képstabilizátort (Optical Picture Stabilization, OPS) magasabb ISO-érzékenység egészíti ki, melynek köszönhetően gyengébb fényviszonyok mellett is alacsony zársebesség érhető el, ami tisztább fotókat eredményezhet, kisebb az esély a bemozdulásra. Az ISO érzékenység 1000-ről 1600-ra nőtt. Az automata üzemmódok mellett ennél a készüléknél már manuális zársebesség és blende beállítására is lehetőség van.

Samsung NV11

Az NV11-ben továbbfejlesztett arcfelismerő szoftver is található, ez számos hasonló árfekvésű, konkurens modellből hiányzik. Az NV11 akkumulátora ráadásul akár a számítógép USB-csatlakozójáról is feltölthető. A Samsung új kompakt digitális fényképezőgépe még ebben a hónapban kapható lesz 369 eurós (~ 94 ezer forintos) áron.

a címlapról