Szerző: Barna József

2003. április 1. 11:01

GeForce FX chipes videokártyák az InnoVISION kínálatában

Az InnoVISION nemrégiben jelentette be, hogy megkezdte NVIDIA GeForce FX grafikus processzorra épülő, DirectX 9-gyorsító videokártyáinak forgalmazását. A hongkongi vállalat kínálatában a középkategóriás GeForce FX 5600 (Ultra) és GeForce FX 5200 (Ultra) chipes termékek szerepelnek.

[HWSW] Az InnoVISION nemrégiben jelentette be, hogy megkezdte NVIDIA GeForce FX grafikus processzorra épülő, DirectX 9-gyorsító videokártyáinak forgalmazását. A hongkongi vállalat kínálatában a középkategóriás GeForce FX 5600 (Ultra) és GeForce FX 5200 (Ultra) chipes termékek szerepelnek.

Az Inno3D Tornado GeForce FX 5600 és ennek Ultra változata a korábban NV31 néven ismert, 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártott, 4 renderelő futószalaggal rendelkező grafikus processzorra épül, és 64, valamint 128 Mbyte memóriával szerelt változatokban vásárolható meg. A vállalat nem hozta nyilvánosságra a termékek részletes specifikációit, azok feltehetően az NVIDIA referenciaajánlásának megfelelő sebességen üzemelnek. Amint az ismert, az Ultra változat órajele 350 MHz, akárcsak a hozzá társított DDR memóriachipeké.

Az Inno3D Tornado GeForce FX 5200 és ennek Ultra változata a korábban NV34 néven ismert chipet hasznosítja, amely 0,15 mikronos technológiával készül, és nem támogatja a többi GeForce FX lapkában megtalálható IntelliSample technológiát. Az Ultra változat órajele 325/325 MHz, a GeForce FX 5200 pedig 250/200 MHz-en működik.

A gyártó a kártyák mellé a Comanche 4 játékot, a FutureMark 3DMark03 tesztprogramot, az InterVideo WinDVD DVD-lejátszó és az InterVideo WinDVD Creator videoszerkesztő alkalmazást, valamint a Delta Force - Black Hawk Down, a Ghost Recon, a Red Faction, a Vietcong és a Serious Sam - The Second Encounter című játékok demó verzióját mellékeli. A termékek fogyasztói áráról és pontos megjelenési idejéről az InnoVISION nem közölt információkat.

a címlapról