:

Szerző: castor

2002. szeptember 6. 12:06

Az Intel enyhén csökkentette harmadik negyedéves forgalmi kilátásait

Paul Otellini
Paul Otellini
Az Intel Corporation a vártnál gyengébb szezonális keresletnövekedésre és az ázsiai piacok gyengélkedésére hivatkozva tegnap enyhén csökkentette harmadik negyedéves forgalomkilátásait. A vállalat korábban 6,3-6,9 milliárd dolláros bevételre számított, a tegnap közzétett előrejelzés 6,3-6,7 milliárd dollárról szól.

A cég korábbi becsléseit júniusban tette közzé, amikor nyilvánosságra hozta második negyedéves eredményeit. A cég akkor 6,3 milliárd dolláros forgalom mellett 446 millió dolláros, azaz részvényekénti 7 centes profitról számolt be. A tavalyi harmadik negyedévet a vállalat 6,5 milliárd dolláros forgalommal és 106 millió dolláros nyereséggel zárta.

"Várakozásaink szerint a leszállított processzorok száma negyedévről negyedévre növekedni fog" -- mondta Paul Otellini, a vállalat elnöke. "Azonban a növekedés lassabb, mint amire számítottunk." Az Intel elnöke szerint a flash memória üzletág a várakozásoknak megfelelően teljesít, de a kommunikációs termékek iránti kereslet továbbra is gyenge.

A cég szerint a harmadik negyedévben a processzoreladások egyelőre nem emelkednek olyan mértékben, mint ahogy az ebben a szezonban megszokott. A vállalat a hétvégén jelentősen csökkentette processzorainak árát, amelyek valószínű komoly hatással lesznek a nyereségre. A cég szóvivője szerint az árcsökkentésre azért volt szükség, hogy kiárusítsák a lassabb processzorokat, és a piac felkészülhessen a nemrégiben bejelentett 2,6 és 2,8 GHz-es chipek fogadására.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.