:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 17. 10:08

Vácon elkészült a tízezredik IBM "Shark" szerver

[Mmd] Az IBM ma szállítja le a 10 000. TotalStorage Enterprise Storage Server

[Mmd] Az IBM ma szállítja le a 10 000. TotalStorage Enterprise Storage Server (ESS, kódnevén "Shark") rendszert, amelyet a Commerzbank, a világ egyik vezető befektetési és banki szolgáltatója vásárolt meg. Az IBM ESS adattároló-rendszerét kizárólag Magyarországról exportálják a világ minden tájára.

A gépek összeszerelése 1999 óta teljes egészében Vácott történik, a Zollner Elektronik Kft. üzemében. A gyár az eltelt nem egészen három év alatt érte el a tízezres mennyiséget.

1999 óta az IBM a Fortune magazin 100-as listáján szereplő vállalatok 74 százalékának adott el Enterprise Storage Servert. A váci üzem eddig több mint 22 petabájt tárolókapacitást bocsátott Shark szerverek formájában ügyfelei rendelkezésére, ami 37 millió teleírt CD-ROM tartalmának felel meg.

A 10 000. Shark egy 185 terabájtos kapacitású tárolási infrastruktúra részét alkotja, amelyet az IBM alakít ki a Commerzbank számára. Az új rendszer a Commerzbank üzletviteléhez nélkülözhetetlen banki, befektetési és adminisztratív adatok védelmét szolgálja. A frankfurti székhelyű Commerzbank világszerte körülbelül ötszázmilliárd dollár pénzkészlet felett rendelkezik. Az Enterprise Storage Servert hálózati tárolási környezetének alapjául választotta ki, az új eszköz a bank adatközpontjában található EMC és Hitachi készülékeket váltja fel.

A Shark hamar népszerű lett a vásárlók körében, ennek köszönhetően az IBM növelni tudta részesedését és meg tudta erősíteni pozícióját az iparág első számú adattárolóeszköz-szállítói között. A Gartner Dataquest közelmúltban kiadott jelentése szerint (RAID-based Disk Storage Market Share Report, 2001), az IBM összességében nagyobb mértékben növelte részesedét a 2001-es évben, mint bármely más cég a lemezes tárolóeszközök első tíz szállítója közül.

"A Shark az elmúlt néhány év során fellendítette az IBM adattárolási üzletágát, javította annak versenyképességét, mivel jó alternatívát teremtett a tárolási megoldásra specializált szállítók saját fejlesztésű termékeihez képest" -- mondta Linda Sanford vezető alelnök, az IBM Storage Systems Group ügyvezetője. "A Shark az első számú termék átfogó tárolóeszköz-választékunkban: ügyfeleink nyugodtak lehetnek afelől, hogy tovább fogjuk javítani teljesítményét és bővítjük szolgáltatásait: olyan kiegészítő szoftvertechnológiákat fejlesztünk ki és vezetünk be, amelyek megoldást adnak az iparágban végbemenő legfontosabb folyamat, a hálózati üzleti modellre való átállás támasztotta kihívásokra is."

Az IBM a közelmúltban tovább javította az Enterprise Storage Server teljesítményét és sokoldalúságát: nagysebességű, 15 000 fordulatos, 18,2 és 36,4 GB-os lemezmeghajtókat jelentett be, ezenkívül a korszerű Peer-to-Peer Remote Copy Extended Distance (PPRC-XD) szoftver segítségével megvalósítható transzkontinentális adatmentéssel elősegíti a nélkülözhetetlen üzleti folyamatok folytonosságának megőrzését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.