Szerző: Barna József

2002. április 14. 22:44

Rendkívül olcsó DVD+RW-meghajtó a Ricohtól

[Clubic.com] Amint azt a Ricoh az elmúlt hónapban megrendezett CeBIT-en

[Clubic.com] Amint azt a Ricoh az elmúlt hónapban megrendezett CeBIT-en előre jelezte, a cég ma új, különösen olcsó DVD+RW-meghajtót jelentetett meg. A Ricoh DVD-írója nem egészen 42000 japán jenbe, azaz körülbelül 360 euróba kerül. Mai, pillanatnyi árfolyamon átszámolva ez 87000 kőkemény forintnak felel meg, mely alig fele az eddig kapható legolcsóbb DVD-író árának.

Az új Ricoh DVD-író 2,4x-es sebességű DVD+R/RW-írást nyújt, emellett 8x-os DVD-olvasásra képes. CD-íróként 12x-es (CD), 10x-es (CD-RW) írási és 32x-es olvasási sebesség jellemzi. Átmeneti tárolója 2 MB-os.

A DVD+R és az újraírható DVD+RW lemez óriási előnye, hogy szinte minden DVD-lejátszó, DVD-ROM támogatja. A DVD-írók árának csökkenésével pedig egyre elérhetőbb közelségbe kerül a 4,7 vagy 9,4 GB-os DVD, mint otthoni adattárolási módszer. Már csak a készülékben használt médiáknak kellene hasonló ütemben olcsóbbá válni...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról