Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 11. 11:17

A DRAM-árak csökkenése ellenére nyereséges volt a Rambus legutóbbi negyedéve

A Rambus tegnap hozta nyilvánosságra december 31-én zárult pénzügyi negyedévének adatait.

A Rambus tegnap hozta nyilvánosságra december 31-én zárult pénzügyi negyedévének adatait.

A beszámoló szerint a vállalat nettó nyeresége 6,2 millió dollár volt, szemben a megelőző év azonos időszakában elért 13 millió dollárral és a megelőző negyedév 6,5 millió dollárjával. A Rambus forgalma 24,9 millió dollárt tett ki, ami 28 százalékkal alacsonyabb, mint a 2001 decemberében véget ért negyedévben és 11 százalékkal kevesebb, mint az előző negyedévben.

A vállalat a jogdíjakból 21,8 millió dollár bevételhez jutott, ami 13 százalékkal kevesebb, mint az előző negyedévben. A cég szerinta jogdíjak csökkenése a DRAM árak csökkenésének tudható be, tudniillik a DRAM-gyártók az eladott memóriachipek árának bizonyos százalékát fizetik be a Rambus-nak.

"A 2001-es évünket meglehetősen erősen befolyásolta a DRAM-árak extrém csökkenése és a kedvezőtlen gazdasági körülmények. Hogy ezek ellenére is nyereséges volt a cég, az az üzleti modellünket dicséri" -- mondta a Rambus vezérigazgatója, Geoff Tate. "2002-ben a várakozásaink szerint még több, Rambus-technológiát használó berendezés kerül majd piacra."

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról